- Excel Vers. ve Dili
- Türkçe Microsoft Office Professional Plus 2019
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 05-10-2020
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=İNDİS($A$1:$B$1000;KAÇINCI(C1;$B$1:$B$1000;0);1)
Sanırım yanlış anlaşıldım ya da anlatamadım.Deneyiniz..
Kod:=İNDİS($A$1:$B$1000;KAÇINCI(C1;$B$1:$B$1000;0);1)
Verdiğim formül tamda bunu yapıyor , seçilen ilin solundaki rakamı veriyor. Sizin tam olarak ne istediğinizi yine anlamadım maalesef.Sanırım yanlış anlaşıldım ya da anlatamadım.
Yapmak istediğim Liste kutusu içinde İl isimleri görünecek ama hangi ili seçersek o ilin adı değil il trafik kodu veri olarak gelecek
Liste kutusundan seçtiğim değere göre okla gösterdiğim hücrelere değer atamaya çalışmıyorum. Onlar olayı anlatmak için bir örnekti...
Afyonu seçtim diyelim seçimde il görünecek ama o seçimden bir değer çekerken il adı değil il kodu gidecek...
<select>
<option value=1>Adana</option>
<option value=2>Adıyaman</option>
<option value=3>Afyon</option>
</select>
=KAÇINCI(C1;$B$1:$B$5;0)
Sub indis()
plaka = WorksheetFunction.Match([C1], [B1:B5], 0)
MsgBox [C1] & " ilinin plaka kodu : " & plaka
End Sub
Henüz excel fonksiyonları tam olarak hakim olmadığım için makro ile işlem yapmamaya çalışıyorum. Kodlama ve asp bildiğim için makrolara hiç yabancı değilim.Aşağıdaki formül aynı sonucu verir :
Makroyla isterseniz:
PHP:Sub indis() plaka = WorksheetFunction.Match([C1], [B1:B5], 0) MsgBox [C1] & " ilinin plaka kodu : " & plaka End Sub
Peki bu makroya o listedeki değerleride dahil etsek yani sub içine 1-adana gibi yazsak nasıl olurduAşağıdaki formül aynı sonucu verir :
Makroyla isterseniz:
PHP:Sub indis() plaka = WorksheetFunction.Match([C1], [B1:B5], 0) MsgBox [C1] & " ilinin plaka kodu : " & plaka End Sub
Sub indis()
plaka = WorksheetFunction.Match([C1], [B1:B5], 0)
MsgBox plaka & "-" & [C1]
End Sub