seçili aya kaydet ve yazdırma sorunu

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
öncelikle tüm ustalarıma merhaba...formdan faydalanarak hazırlamaya çalıştığım bir programım var ama içinden çıkamadığım bazı şeyler oldu yardımlarınızı bekliyorum...dosya normalde büyük bir boyutta olduğundan örnek bir dosya ekledim...

sorularımdan biri...userform1 de listboxda kişiler mevcut ve çift tıklama ile texboxlara bilgiler aktarılmakta..sağ tarafda bulunan option butonlarda aylar var ve seçili olan ayın sayfasına kayıt edilmesini nasıl yapabilirim...ayrıca kayıt işlemi bittikten sonra kayıt edilen kişi listboxtan silinmesini nasıl yapabilirim...

sorularımdan ikinciside yazdırma ile alakalı...aylara göre kayıt edilen kişilerin yazdırmak istenildiğinde yazdırma sayfasındaki örnek şablona göre isimlerin gelip hepsinin tek bir tuşla yazdırmasını yapabilirmiyim...kişi sayısı 100den fazla olacağından dolayı tek tek yazdırmak zaman alacağını düşündüğümden dolayı hepsinin tek tuşla yazdırılmasını yapmak istiyorum mümkünse...

şimdiden ilgilenen tüm arkadaşlara ve ustalara teşekkür ederim...iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
yardımcı olablecek arkadaşlar sizleri bekliyorum...

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
aşağıda soruya cevap verildi

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sayın halit3 emeğine sağlık...ama optionbutton yada checbox la bu seçimin yapılması daha kolay ve hızlı olur diye düşünüyorum..ayrıca yazdırma konusunda ve kaydı yapılan kişinin listboxdan isminin silinmesini nasıl yapabilirim...yardımlarınızı bekliyorum..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Selam; dosyayı düzenlemeye çalıştım yaptığım değişiklikler şöyle.

1. Genel olarak kodlarda döngüler kullanarak kısaltmalar yaptım.

2. Listbox ile işlem yaparken verileri listeden çıkartacağımız için ve rowsource da bu mümkün olmadığı için verileri Add Item yöntemiyle listboxa aldırdım.

3. Listbox ile ilgili kodların yazıldığı olayı değiştirdim, double click ten Change olayına aldım.

4. Kaydet butonuna gerekli kodları yazdım, ay ve isim seçmeyi müteakip kaydete basıldığında veriler ilgili ayın sayfasına kaydediliyor. Yalnız burda bütünlük olması açısından verileri sayfaya formdaki textboxların bulunduğu sırada aldırdım, bu kısmı bir inceleyin, uygun gelmezse değiştirilebilir. ŞUBAT ayı sayfasını örnek olarak hazırladım, yazdır dendiği zaman o kişi listeden çıkarılıyor.

5. Textboxlarda sayılarla işlem yaparken virgül nokta karmaşından bazı değerler muhtemelen sayfaya doğru olarak dönmüyor, bu konuyla ilgili forumda epey örnek var onlardan yararlanabilirsiniz.

6. Yazdırma işlemi ile ilgili bir çalışma yapmadım, bence öncelikle bu kısımları tamamlayın en son yazdırma kısmına geçersiniz. Yazdırma ile ilgilide her kişinin sayfasını tek tek yazıcıya göndermek yerine önce tüm belgeleri belli bir yerde oluşturup en son topluca yazıcıya göndermek bence en mantıklısı aksi takdirde yazıcıda da problem yaşanabilir.

Dosya ekte inceleyin, görüşelim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sayın janvejan emeğine sağlık gerçekten çok güzel olmuş...çok çok teşekkür ederim...bir sorum daha olacak janveljan yazdır sayfasındaki gibi bir formatta yazdırabilmem için her işçiye ayrı bir sayfamı açmam gerekiyor ordan gerekli ayın içindeki işçileri süzerek sayfalarına gelmelerinimi sağlamalıyız yoksa her kişi için tek bir yazdır sayfasına çekip yazdırabiliyormuyuz...??her işçiye ayrı bir sayfa açacak olursak 100 civarında bir işçi olmasından dolayı bu daha zormu olur?

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...eğer kişileri yazdırma sayfasına otomatik çekip yazdıramıyorsak yeni kişi kaydında o kişiye ait bir sayfa açmak için düzeltmeler yapacam...yardımlarınızı bekliyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
sayın janvejan emeğine sağlık gerçekten çok güzel olmuş...çok çok teşekkür ederim...bir sorum daha olacak janveljan yazdır sayfasındaki gibi bir formatta yazdırabilmem için her işçiye ayrı bir sayfamı açmam gerekiyor ordan gerekli ayın içindeki işçileri süzerek sayfalarına gelmelerinimi sağlamalıyız yoksa her kişi için tek bir yazdır sayfasına çekip yazdırabiliyormuyuz...??her işçiye ayrı bir sayfa açacak olursak 100 civarında bir işçi olmasından dolayı bu daha zormu olur?
Yazdırma işlemi için her kişiye ayrı sayfa açtırmak, kodların yavaş işlemesine, yazıcıdan çıktı alırken daha yavaş alınmasına neden olur. O yüzden hepsini bir sayfada hazırlatıp en son çıktı almak daha kullanışlı olacak, ben yazdırma ile ilgili düzenlemeleri yapar sizinle paylaşırım, siz de aylara aktardığımız verilerin konumu ile değişiklik gerekiyorsa onu bildirirseniz, projenizi tamamlarız.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
çok teşekkür ederim janveljan...yazdırma ile ilgili kısmını tek sayfa üzerinden halledebilirsek ben projenin geri kalan kısmı için uğraşacam...takıldığım içinden çıkamadığım yerlerde siz ustalarımdan yardımı tekrar isteyecem affınıza sığınarak...ilginize tekrar teşekkür ederim...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Yazdırma ile ilgili kısımda ilerleme kayettim ancak, takıldığım yerler var son sayfanın sayfasonunu ekleyemiyorum, biraz daha üzerinde çalışıp düzeltebilirsem tekrar dosyayı eklerim buraya kadar olan halini inceleyin lütfen.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
janveljan çok saolun..çok teşekkür ederim...son kısmını bana bırakırsanız ben içinden çıkamam üstadım :hihoho: bilginin bedeli ödemesi olmazmış inanın çok teşekkür ederim....:dua2:

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
merhaba arkadaşlar ve hocalarım...sayın janveljan yazdırma diğer kaydet konusundaki sorunumu halletti ama yazdırma konusunda küçük bir sorun kaldı...yazdıralacak safyaya bilgiler aktarılınca son sayfa diğer sayfa ile bir oluyor...bunun ayrımını nasıl yapabiliriz...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Bu sefer oldu herhalde;
userform2 nin commandbutton1 kodlarınının son kısmını aşağıdaki şekilde değiştirir misiniz?
Kod:
    'On Error Resume Next
    yaz.Activate
    ActiveWindow.View = xlPageBreakPreview
    For i = 1 To sayı - 1
        yaz.HPageBreaks.Add Before:=yaz.Range("A" & i * 20 + 1)
    Next
    Application.ScreenUpdating = True
    Unload Me

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sayın janveljan emeğine sağlık...inan çok teşekkür ederim...iyi çalışmalar..:arkadas:

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
arkadaşlar janveljanın ve formdaki diğer tüm arkadaşların sayesinde çalışmamı rahatlatacak bişeyler yapıyorum...bunun için tüm arkadaşlara teşekkür ederim...ekteki dosyada rapor alınabiliyor..ama sadece seçilmiş olan aydaki kişilerin tümünün raporunu alabiliyorum...kişiye göre arama nasıl yapabilirim...hem seçilecek ay içinde hemde tüm aylar içinde kişinin aramasını nasıl yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
günaydın arkadaşlar...gününüz güzel olsun....gözünüzden kaçtı sanırım...yardımcı olabilmeniizi bekliyorum...hepinize iyi çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
:oops: arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum....:yardim:

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
yardım edebilecek uzman arkadaşlar...yardımınızı bekliyorum...:yardim::dua:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Öncelikle siz bir form tasarımı yapın, bu tasarıma göre de kodları yazalım. Ben bir örnek yazayım beğenirseniz bu şekilde bir form tasarlarsınız.

1.Form üzerinde 2 Combobox, 1 Listbox ve 2 Commandbutton olsun
2.Combo1 de aylar olsun
3.Combo2 de seçilen aya göre personel isimleri olsun
4.CommandButton tıklandığında seçilen aya göre seçilen personel Listboxa eklensin
5.Diğer CommandButton tıklandığında ise bu isimler ile ilgili bilgileri yazdırsın.