Seçime Göre Satır Renklensin İstiyorum Fakat Yapamadım

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,

Geçen gün uğraştım forumda baktım fakat bulamadım.

Ben sipariş formuna miktar yazarken ürün kodundan itibaren o satırın renklenmesini isitorum. Nasıl yapabilirim yardımcı olabilecek bir kişi varmı ?

şimdien teşekkürler,
Büşra

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
her miktar yazdığınızda mı boyuyacak yoksa
belli bir rakam girdiğinizde mi boyuyacak.
örneğin
25 yazmışsınız boyalı değil
50 yazmışsınız boyalı

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
yok miktarla ilgili değil, ben miktar sütununda bir yeri tıkladığımda o satır koddan itibaren boyansın istiyodum. 50 yi yazdım diğer ürün için miktar girecekken o satırdan aşağıyı seçtiğimde bu sefer diğeri renklensin. yani hangi hücre seçili ise miktar girmek için o yansın, mümkün mü acaba ?

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayıp dener misiniz?

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Row < 6 Then Exit Sub
    Cells.Interior.ColorIndex = 2
If Target.Column = 43 Then
    Range(Cells(Target.Row, "C"), Cells(Target.Row, "AQ")).Interior.ColorIndex = 36
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
evet Necdet bey bu şekilde ama ben sadece miktar yazarken yada o miktar hücresindeyken sarı yansın isitoyrum diğer satıra geçince gene beyaz renk olsun. selectionchange olayı var onumu değiştitmem gerek yoksa ilave bişeylermi olmıas gerek ? (yazılım kursuna gitmiştim zamaınnda ordan anlıyorum çatpat :)))

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Zaten Miktar sütununa geldiğinde renkli gösteriyor. Ayrıca yukarıdaki kodda değişiklik yaptım, tekrar dener misiniz?

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Denedim şimdi daha güzel olmuş, çok teşekkürler necdet bey, elleriniz dert görmeisn... Son bişey sdece öneri bazında, sarı renkleniyorya ben sadece C deki kodların ( daha doğrusu C ile I arası ) yazı renginin kırmızı ve bir punto büyük olmasını istiyorum .Bunu koşullu biçimlendirme ile yapabilirmiyim ? Sadece fikir için sordum bende yapmak isitoyrum bişeyler excel dili öğrendiğim .net ten çok farklıymış :)