1Al2Ver
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 04-01-2026
Merhaba,
"B2" açılır hücreden SÜTUN seçiyorum,
"M" sütunundaki ListBox1' den Yemek adını tıklıyorum,
Tıklanan Yemek adı TextBox1 'de görünüyor ve "B2" den seçilen sütunda, son dolu hücreden sonraki ilk boş hücreye (örnekte C25) alınıyor.
ListBox1 'e veri, Ad Tanımlamada olan "ListeY" ile alınıyor,
"AYLIK_YEMEK_LİSTESİ" sayfasındaki kod ile gerçekleşen bu işlem, bilemediğim bir nedenden dolayı hatalı çalışıyor.
HATA ; Seçilen yemek, ilgili hücreye 1 kez alınması gerekirken, birden fazla alınıyor, silmeye kalksam bile otomatikman tekrar aynı hücrelere mükerrer olarak geliyor.
Bu hatanın giderilmesini rica ediyorum,
Yada, ListBox1 'den seçilen yemek, TextBox1 'i by-pass ederek direkt "B2" den seçilen sütunun, son dolu hücreden sonraki ilk boş hücresine (örnekte C25) gelmesini arzu ediyorum,
Teşekkür ederim.
"B2" açılır hücreden SÜTUN seçiyorum,
"M" sütunundaki ListBox1' den Yemek adını tıklıyorum,
Tıklanan Yemek adı TextBox1 'de görünüyor ve "B2" den seçilen sütunda, son dolu hücreden sonraki ilk boş hücreye (örnekte C25) alınıyor.
ListBox1 'e veri, Ad Tanımlamada olan "ListeY" ile alınıyor,
"AYLIK_YEMEK_LİSTESİ" sayfasındaki kod ile gerçekleşen bu işlem, bilemediğim bir nedenden dolayı hatalı çalışıyor.
HATA ; Seçilen yemek, ilgili hücreye 1 kez alınması gerekirken, birden fazla alınıyor, silmeye kalksam bile otomatikman tekrar aynı hücrelere mükerrer olarak geliyor.
Bu hatanın giderilmesini rica ediyorum,
Yada, ListBox1 'den seçilen yemek, TextBox1 'i by-pass ederek direkt "B2" den seçilen sütunun, son dolu hücreden sonraki ilk boş hücresine (örnekte C25) gelmesini arzu ediyorum,
Teşekkür ederim.
Ekli dosyalar
-
76.5 KB Görüntüleme: 6