Sekme Rengi

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Arkadaşlar,
Sekmenin Dolgu Rengi Değiştirilebiliyor.Peki Yazı Tipi ve Yazı Rengi Değiştirilebiliyormu?(Örneğin:Kırmızı Renki ve İtalik Yapılabiliyor mu)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Maalesef sayfa sekme isimlerinin yazı biçimini değiştiremezsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Günaydın,

Sayın Korhan AYHAN,
Merakımı giderdiniz,teşekkür ediyorum.Bunu ne zamandır öğrenmek istiyordum.Excel'in bazı konularda çözüm üretememesi bana tuhaf geliyor aslında.Birisi 3 ten fazla koşullu biçimlendirme yapılamaması,1000 den fazla satırı süz menüsünde görememek ve sekme yazı tipi-rengi gibi.Kolaylıklar diliyor,saygılar sunuyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn: CAFERCİTCİ,

Programlar tasarlanırken o günkü şartlara göre hazırlanmaktadır ve ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilerek yeni versiyonlar üretilmektedir. İşte sizin bahsettiğiniz ve eksiklik olarak gördüğünüz özelliklerde bunlardan bir kaçıdır.

Exceli kullananlara 65536 satır yetmeyince tasarlayıcılar bu sayıyı 2007 versiyonda 1048576 satıra çıkarmışlardır. Aynı durum sütun sayısı içinde geçerlidir. 2003 versiyonda 256 sütun bulunurken 2007 versiyonda 16384 adet sütun bulunmaktadır. Daha önceki versiyonlarda makro ile yaptırdığımız bir çok işlem artık 2007 versiyonda yerleşik işlev haline getirilmiştir. Sürekli olarakta güncellenmektedir.

Bahsetmiş olduğunuz özelliklerin neredeyse hepsi 2007 versiyonda çözümlenmiştir. Sadece sekme yazı tipi-rengi değişimi özelliği yoktur. Kaldı ki siz bu işlemleri önceki versiyonlarda yapmak isterseniz excel sizi burada kısıtlamıyor ve VBA-MAKRO ile çözümler sunuyor. Bunları kullanıpta sorunlarınızı çözmek ve kendinizi geliştirmekte sizin elinizde.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Bilgilere Teşekkürler...

Sayın Korhan AYHAN,
2007 versiyonunu henüz kullanmıyorum ama verdiğiniz açıklayıcı bilgiler için teşekkür ediyorum.Makrolarla çözüm olduğunu biliyorum.Hatta 56 koşullu biçimlendirmeyi de çok kullanıyorum.Benim söylemek istediğim,makrosuz yeterlilikti.Makroları ve VBA yı siz üstadlarımı sayesinde öğrenmeye çalışıyoruz.Örneğin ben şu an sizin hazırlamış olduğunuz ve bence mükemmel olmuş olan "Personel Kayıt Proğramı"nı çalışıyorum.Sayenizde çok şey öğrendim,öğreniyorum,müteşekkirim.Saygılarımla...