Sekme silip ekleyince formül çalışmıyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir forumdan faydalanıyorum fakat genelde aradığım konuları bulduğumdan hiç yeni konu açma gereği duymamıştım bu ilk oldu. Umarım cevap bulabilirim.

Elimde 20 sekmeden oluşan bir excel dosyası var. 19 şubenin her biri için bir sekme tanımlı. sonuncu yani 20. sekme ise bu verileri formüllerle toplayan bir sekme. Şubeler her ay bu bilgileri doldurup bana gönderiyor. Ben bunları toplamak için her ay uğraşıyorum. Yeni ay geldiğinde dosyadaki 19 sekmeyi silip aynı isimlerle şubeden gelen yeni 19 sekmeyi buraya taşıyarak formülün çalışmasını istiyorum. Nasıl bir yol izlemem lazım?

Not: 19 şubeden gelen veriler sabittir yani bir kaç hücre hariç korumalı yani matbu şekilde standart olarak geliyor. formül uygulamaya müsait.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-12-2029
sekmeleri sildiğiniz için excelde sayfa kalmıyor. formül başvuracağı yeri bilemiyor. şu şekilde yapabilirsiniz. sekme toplamlarının olduğu formül metnini bir yere kopyalayın. Eski sekmeleri silip yeni sekmeleri ekleyince. metin şeklindeki formülü toplamın olacağı yere yapıştırın işleminiz hallolur. Onun dışındaki çözümler için dosyayı paylaşıp görmemiz lazım. makro çözümü de yapılabilir

Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
sekmeleri sildiğiniz için excelde sayfa kalmıyor. formül başvuracağı yeri bilemiyor. şu şekilde yapabilirsiniz. sekme toplamlarının olduğu formül metnini bir yere kopyalayın. Eski sekmeleri silip yeni sekmeleri ekleyince. metin şeklindeki formülü toplamın olacağı yere yapıştırın işleminiz hallolur. Onun dışındaki çözümler için dosyayı paylaşıp görmemiz lazım. makro çözümü de yapılabilir
İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Makro çözümü için dosyayı göndermek isterim fakat sanırım Altın üye olmadığım için gönderemiyorum. Farklı bir yoldan gönderilemeyecekse muhtemelen ilk çözüm yolunu kullanmak zorunda kalacağım. Saygılarımla,

ccuneyt13

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe (64 bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-11-2026
Merhaba,
Örnek dosyanızı aşağıdaki sitelerden birine yükleyip yükleme sonrası size verdiği linki cevap olarak bu konuda paylaşabilirsiniz.

Formatlar her şube için hep aynı geliyorsa şubelere ait sayfaları silmek yerine eski aya ait verileri silip yeni verilerinizi üzerine yapıştır derseniz formül bozulmaz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Merhaba,
Örnek dosyanızı aşağıdaki sitelerden birine yükleyip yükleme sonrası size verdiği linki cevap olarak bu konuda paylaşabilirsiniz.

Formatlar her şube için hep aynı geliyorsa şubelere ait sayfaları silmek yerine eski aya ait verileri silip yeni verilerinizi üzerine yapıştır derseniz formül bozulmaz.
https://dosya.co/yalrhs2gqs5d/Şube_Verileri.xlsx.html
Teşekkürler @ccuneyt13 yukardaki adrese dosyanın birkaç sekmesini gönderdim. 3 adet şube ile bu sorunu yaşamıyorum fakat şube sayısı arttıkça süre almaya başlıyor. @volki_112'nin dediği gibi kenarı bir yere formülü metin olarak ekledim. işimi gördü aslında yukarıda anlattığım gibi sıfır müdehale ile bu verileri alabilirsem daha iyi olur. Çünkü bazen şirkette olmuyorum stajyer arkadaşlar da kopyala yapıştır yapacağım diye formülü bozuyor. Eğer çözebilirsem sekmeleri kilitleyerek bununda önüne geçmek isterim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Ofis dilinizi bilmediğim için kendi kullandığım ofis diline göre cevap vermeyi uygun gördüm. Siz gerekiyorsa Türkçe'ye çevirirsiniz.

Aşağıdaki formülü C7 hücresine uygulayıp sağa ve alta doğru kopyalayınız.

Bu formül A sütunundaki şehir isimlerine göre işlem yapar. Olmayan sayfalar için "Sayfa Yok!" uyarısı verir. Gerekiyorsa uyarı yerine formülde 0 (Sıfır) yazarak işlem yapabilirsiniz.

C++:
=IFERROR(INDIRECT("'"&$A7&"'!"&ADDRESS(ROW($A7);COLUMN(P$1)));"Sayfa Yok!")

Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Merhaba,

Ofis dilinizi bilmediğim için kendi kullandığım ofis diline göre cevap vermeyi uygun gördüm. Siz gerekiyorsa Türkçe'ye çevirirsiniz.

Aşağıdaki formülü C7 hücresine uygulayıp sağa ve alta doğru kopyalayınız.

Bu formül A sütunundaki şehir isimlerine göre işlem yapar. Olmayan sayfalar için "Sayfa Yok!" uyarısı verir. Gerekiyorsa uyarı yerine formülde 0 (Sıfır) yazarak işlem yapabilirsiniz.

C++:
=IFERROR(INDIRECT("'"&$A7&"'!"&ADDRESS(ROW($A7);COLUMN(P$1)));"Sayfa Yok!")
@Korhan Ayhan hocam çok teşekkürler. Tam istediğim sonucu verdi. Sayenizde birkaç kişi işsiz kalacak :) işi şakası tabiki, tüm büro olarak duacınız olduk. Tekrar çok teşekkürler.