sekmelerin aynı hücresindeki verileri başka yerde listeleme

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
çalışma dosyamda 4 adet sekme var diyelim (A-B-C-D) bu sekmelerin herbirinden B2:B18 arasında formülle bulunan sonuçlar var (Metinsel).

A-B-C-D sekmelerinin B2:B18 arasındaki yani 19 satırda mutlaka bir veri bulunuyo ve çakışan yok yani A sekmesinde diyelim B2 de bir değer yazıyosa B-C-D sekmeleri boş demektir. veri olsaydı çakışacaktı

başka biryerde bu 19 veriyi altalta sıralayacak formül yazabilirmiyiz

Eğer A sekmesinin B12 hücresi boş ise C sekmesinin B12 hücresi boş işe gibi içiçe eğerlerle çözmek istemiyorum çünkü dökümanda 4 ten fazla sekme adı oluyo.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Sayfalarda (A-B-C-D) kullanılan SABİT BİR ALANdan (B2:B18) bahsediyorsak ve bir sayfada dolu olan hücre
diğerlerinde MUTLAKA BOŞ ise ve verilerin TÜMÜ METİNSEL ise aklıma gelen en pratik yöntem BİRLEŞTİRME işlemi.

Verileri alacağınız tabloya, sayfalardaki B2 hücreleri için =A!B2&B!B2&C!B2&D!B2...
şeklinde formül yazılıp diğer hücreler için bu formül kopyalanabilir.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
18-03-2025
sayın ömer BARAN hocam çözümünüz için teşekkür ederim. bende başka bir yerde sütun adlarını yazdım B2 verilerini oralara çektim ve satır ve sütundaki son değer formülüyle (3 hücre nasılsa boş olacağından) bir çözüme ulaştım sizin çözümüde anladım teşekkür ederim ancak satır sayısı kadar sekme olduğu durumlar ki benim örneğimde 28 sekme var. daha başka çözümler var mıdır.