- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office Professional Plus 2013 Türkçe
Herkese kolay gelsin. Ekte ki dosya çalışıyor. Sadece ComboBox1 de listelenmiş olan 16 öğeden hangisi seçili ise, öğenin başında yazılı olan dosya numaraları arasında ki tüm dosyaları listelemesi gerekiyor. ComboBox1 in ilk öğesi ile örnek verecek olursak, bu öğe de yazılı olduğu gibi (000-099 ~ GENEL KONULAR) 0-999 aralığında ki tüm dosyaların listelenmesi gerekmektedir. Bunun için de, aramanın, "dosyalar" çalışma sayfasının "A" kolonunda yapılması gerekmektedir.
Bunun için ComboBox1_Change olayına:
şeklinde aranan değişkenin 0 a eşit yada büyük, 999 a eşit yada küçük bir değişken olarak tanımlamak, devamında da
gibi bir şey kurguladım, saatlerce de farklı şekillerde yazıp durdum, ama her seferinde hata verdi. tüm sitelerde saatler boyu cevabını aramama rağmen, hiç bir yerde benzer bir kurgulama ile bu konu üzerinde yapılmış bir açıklama bulamadım.
Yardımcı olursanız çok sevinirim, önceden teşekkürler, saygılarımla.
NOT: Dosyanın ne işe yaradığına dair açıklama:
Resmi kurum ve kuruluşlarda çalışanlar; yazışma yaptıkları zaman, konuyu ile alakalı dosya plan kodunu belirtmek zorundadırlar. Bunları akılda tutmak yada aramak da oldukça zordur. Bu yönde ki sıkıntıları azaltmak için düşünülmüş bir programdır. Kodlar ve dosya adları hatasızdır, veritabanı tamdır. Rahatlıkla kullanılabilir.
Bunun için ComboBox1_Change olayına:
Kod:
select case combobox1.value
case "000-099 ~ GENEL KONULAR)"
aranan >= 0 and <=999
....
end select
Kod:
set k = worksheets("dosyalar").range("A2:A" & sonsatır).find(aranan)
Yardımcı olursanız çok sevinirim, önceden teşekkürler, saygılarımla.
NOT: Dosyanın ne işe yaradığına dair açıklama:
Resmi kurum ve kuruluşlarda çalışanlar; yazışma yaptıkları zaman, konuyu ile alakalı dosya plan kodunu belirtmek zorundadırlar. Bunları akılda tutmak yada aramak da oldukça zordur. Bu yönde ki sıkıntıları azaltmak için düşünülmüş bir programdır. Kodlar ve dosya adları hatasızdır, veritabanı tamdır. Rahatlıkla kullanılabilir.
Ekli dosyalar
-
219 KB Görüntüleme: 12
Son düzenleme: