Sharing Violation Uyarısı

Excel Vers. ve Dili
2003- Türkçe
Merhaba,

Şifresini sadece belli kişilerin bildiği ve sadece kendimin değiştirmeye yetkili olduğum bir excel dosyam var. Kimi zaman dosyayı kaydederken "sharing violation" nedeniyle dosyayı kaydedemediğim uyarsı alıyorum ve bu uyarıyı aldıktan sonra kendi dosyamın yanında dosyamın bir kopyası oluşuyor (adı da 2AD0820 gibi birşey oluyor bu dosyanın.).

Bu uyarıyı almamın nedeni ve yeni dosyanın neden oluştuğu konusunda bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Sanırım, sorun sizinle aynı anda kayıt yapan bir başka kişinin daha olması ... Bu nedenle bir paylaşım ihlali oluşuyor.

İki şey deneyiniz. Birincisi, birisi, "kaydetme" işlemini tamamladıktan sonra siz kitabı tekrar kaydetmeyi deneyin. Muhtemelen hata ile karşılaşmayacaksınız.

Veya, eğer mümkünse, biriniz kayıt yaparken, diğer kişi de kayıt yapmayı denesin. Aynı hata mesajı görüntülenirse, sorun kesinlikle paylaşımdaki bir kitabın aynı anda birden çok kişi tarafından kaydedilmesidir.

Eğer bahsettiğim gibi bir durum varsa, hata mesajı görüntülendiğinde, birkaç dakika sonra kaydetmeyi denemekten başka çare yok.

Excel Vers. ve Dili
2003- Türkçe
Teşekkür ederim Ferhat Bey,

Ancak dosyaya benden başka bir kullanıcının kaydetme yetkisi yok. yani aynı anda iki kişinin kaydetmesi gibi bir durum söz konusu değil.