Sheet1 de yapılan değişiklik Sheet2 ye aktarılsın

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe İngilizce
Merhaba,Bu konularda biraz acemiyim onedenle sorma ihtiyacı duydum
Sorum şöyle
Sheet1 de A:A da ürün isimleri (A3 den başlıyor)ve B:AF dede 31 günü belirten hücreler mevcut(günlerde 1,2,3 ... diye B1 den başlayıp 31 e kadar gidiyor)
Bu sayfa Envanter sayfasının ilgili tarihine linkli oraya bir değer girilince burayada geliyor,benim yapmak istediğim pivot kullanmak bu sayfadada böyle bir giriş yapmak pivota engel bu nedenle bu sayfada hangi ürünün hangi gününde veri giriliyorsa bu veriler Sheet2 de A:A da ürün adı B:B de Tarih ve C:C de ise miktarını otomatik eklesin istiyorum ki burdaki verilerle pivotu yapabileyim.
Yardımcı olacaklara teşekkür ederim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba Sayın canercamalan,

Forumumuza hoşgeldiniz. Örnek dosya ile sorunuzu ortaya koyarsanız çözüme ulaşmanız daha çabuk olur.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe İngilizce
"Sub Worksheet_Change" diye arattım 421 sayfa çıktı tüm başlıkları baktım bazı başlıkların içeriğinede baktım fakat hep değişik şeyler istenmiş benim yapmak istediğim tarzda bir soru bulamadım en azından yapılabilirmi yapılamazmı onu bileyim yapılamazsa başka çare bulmaya çalışıcam.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe İngilizce
Bu işi yapabilecek biri yokmu? konu başlığı kayboldu gitti tecrübeli arkadaşlar bari yok böyle birşey yapılamaz desin yada bekle bakıyorum ,yapılabilir zamanım yok falan diyin en azından. :(

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Envanter ile sayfa1 arasında ne fark var?

İkiside aynı gibi geldi bana, Sayfa1 olması doğrudan Sayfa2 oluşturulsa olmaz mı?

Birde envanter sayfasındaki 1,2,3.. 7 ler ayın gün kodları mı yoksa tarih mi, nedir?

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe İngilizce
Merhaba,

Envanter ile sayfa1 arasında ne fark var?

İkiside aynı gibi geldi bana, Sayfa1 olması doğrudan Sayfa2 oluşturulsa olmaz mı?

Birde envanter sayfasındaki 1,2,3.. 7 ler ayın gün kodları mı yoksa tarih mi, nedir?
İlginiz için teşekkür ederim Envanter ile sayfa1 arasında fark yok gibi dosyayı sadece örnek teşkil etsin diye öyle yaptım asıl envanter sayfası geleni ,gideni, satılanı ,firesi gibi değişik bilgiler içeriyor okadar uzatmadım onedenle sayfa 1 e de sadece fireler geliyor bir ayın bütün günü fireler tek tabloda örnekteki gibi gözüküyor bunlarla pivot yapamıyorum o nedenle bunları ayrı bir sayfada alt alta hangi ürün hangi tarihte kaç tane fire vermiş bunları pivot yapıp rapor olarak sunmak istiyorum.En üstteki 1,2,3.. 7 ler ayın günleri ayın 1 i 2 si anlamında

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sayfa1 i kendi istediğiniz zaman Sayfa2 ye aktarma olsa olur mu?

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe İngilizce
Affınıza sığınarak birşey daha sormak istiyorum bu dosya ile ilgili
yukarıdaki dosyada sayfa1 deki tabloda B2 de sağa doğru günlerin kısaltmaları yazılı bu tablonun orjinalinde 31 gün üzerinden düşünün yani bir pazar ay içinde kaç tane varsa hepsinin denk gelen stok malından bazılarına bir veri giriliyor ayda ya 4 yada 5 pazar günü oluyor zaten buraya kadar anlatabildim sanırım burda yapmak istediğim eğersay gibi ama daha değişiği eğertoplanın eğersay'a uyarlanmışı ben başaramadım
örnek formülüde açıklamaya çalışayım.
formülümüz sayfa1 deki pazar günlerini tarıyacak, başka bir sayfadaki pazar günüyle karşılaştıracak (formülü yazdığımız sayfa yani) saydırmak istediğimiz ürünün kaç pazar gününde veri içerdiğini yazacak ama >0 olanları mesela 5 pazardan 4 gününde girilen değerler >0 ise sonuç 4 olmalı

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe İngilizce
Ok sorunumu hallettim işine yarayacak olursa diye fonksiyonu yazıyorum.
=EĞERORTALAMA(Aralık;Ölçüt;Aralık_ortalaması) şeklinde
"averageif" de ingilizce olan için.

Aslında bu yazdığım yukarıda sorduğumla örtüşmüyor ama asıl yapmak istediğimde buydu başka yerdeki verinin ortalamasını çıkartmak için kaç günün olduğunu bulmaya çalışıyordum sonrada ortalamasını çıkartmak için ona bölüyordum ama bu fonksiyon uzatmadan işi halletti.

Son düzenleme: