shift + =

Excel Vers. ve Dili
2010
Elimize aynı klasör içinde Alacaklar ve Muhasebe isimli 2 excel dosyası var.Muhasebede bulunan tablolardaki rakamsal değişiklikleri Alacaklarda bulunan seçili alanlara shift+= yaparak rakamın üzerinde enter dediğimizde alıyordu.Hem rakamın aynısını yazıyor hemde değişiklik yapıldığında Alacaklardaki alanlardan otomatik olarak düşüyordu.Ama artık düşmüyor elle girilmesi lazım sebebini araştırdım ama bulamadım.Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Anladığım kadarıyla siz iki excel dosyası arasında bilgi alışverişi yapıyorsunuz.

Örnek;

A.xls ve B.xls adında iki dosyamız olsun.
İki dosyayı açın.
A.xls dosyasında A1 hücresindeyken = işareti ekleyin cursor hücre içinde aktif halde iken B.xls kitabına geçin ve B1 hücresini seçip enter tuşuna basın.

Böylece iki kitap arasında bağlantı kurmuş olursunuz.

Eğer bu yöntem sorunuzu çözmüyorsa örnek dosya ekleyip yapmak istediğini işlemi detaylıca açıklayınız.

Excel Vers. ve Dili
2010
Dosyanın hem boyutu çok uzun hemde kafa karıştırıcı bir çok bilgi içeriyor.Sizin dediğiniz yöntemi önceden uyguluyordum ama şimdi rakamı almıyor.Enter dediğimde işlem yapmadan bir alt satıra geçiyor.2 dosya arasındaki bağlantıda bir sorun olduğunu düşünüyorum.Ama sorunun ne olduğunu bilmediğim için problemide çözemiyorum.Shift = neden ve hangi durumlarda çalışmaz benim asıl sorum bu.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Profilinizde 2010 kullandığınız yazıyor. Eğer doğruysa 2010 versiyonda dosya açılırken bazı kısıtlamalar otomatik devreye giriyor. Bunlardan dolayı sorun yaşabilirsiniz. Bunun dışında formül uyguladığınız hücreler "Metin" formatında olabilir. Bunları kontrol edin.

Excel Vers. ve Dili
2010
Problemi çözüm sanırım.Yardımınız için çok teşekkür ederim.Hoşçakalın.