sicile göre toplam

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
benim ufak bir sorum var aşağıda dosyayı da veriyorum.
şimdi sicil numarayı biz giriyoruz yanına yapması gereken mesai saatini gün ay yıl olarak giriyoruz bunun yanında mesainin son kullanım tarihini yani 6 ay sonrasını kıendi gösteriyor.ben bu kadarını yaptım diğer sayfada ise gene sicile göre harcanan mesai saatini gün ay yıl olarak giriyoruz diğer sayfada buna göre her sicile göre bir toplam saat çıkarmak istiyorum ve de bir sorum daha var şimdi düşülecek olan mesai saatini eskisinden itibaren düşmek istiyorum yani ilk girilen 8 saat mesai yapılması lazım ancak 4 saat mesai yapıldı kalan 4 saati hala orada göstermesi lazım yani yapılan mesaileri eskisinden başlayarak silecek

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

"toplam mesailer" sayfasında görmek istediğiniz sonucuda örnek dosyanıza eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim dosyayı istediğiniz şekilde yaptım

ben program üzerinde uğraşıp biraz ilerliyorum ama düşünüdüğüm tek şey silme işlemini eskisinden başlayarak yapması

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

4 nolu sicil karşılığında mesai toplamına 2 yazmışsınız. Bu değer doğru mudur? Bu sonuca nasıl ulaştınız.

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
evet orda bi yanlışlık olcak 3 olması lazım oranın gözümden kaçmış

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Bu durumda B2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. Formülü diğer hücrelerede sürükleyin.

Kod:
=ETOPLA('mesai giriş'!$A:$A;A2;'mesai giriş'!$B:$B)-ETOPLA('mesai kullanım'!$A:$A;A2;'mesai kullanım'!$B:$B)

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
çok teşekkür ederim elinize sağlık