Sıfır ile başlayan rakamları toplama almıyor. ?

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003
Arkadaşlar,
Kendimce excellde işimi çok kolaylaştıracak ve birçok arkadaşlarıma da kolaylık sağlayacak bir doya hazırlamaya çalıştım. Nerdeyse sona geldim ama bir sorunum var.

Verileri aldığım resmi site 0 (SIFIR) ile başlayan rakamların arasına , (VİGÜL) yerine (NOKTA) işareti kullanmış. Bu nedenle bu rakamları toplama dahil etmiyor.
Sağolsun Korhan bey çok yardımcı oldu ve bir formül verdi ama sonuç doğru çıkmıyor. Dosya örneğim ekte yardımcı olursanız çok sevinirim. Bunu bu gece halletmem lazım arkadaşlar. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler ediyorum.

Korhan bey son yazdığım yazıyı görseydi sanırım yine yardım ederdi ama sanırım görmedi.

Ekli dosyalar

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

kod sayfa kod bölümünde olacak.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
Dim sat As Integer
    If Intersect(Target, [h7:h20]) Is Nothing Then Exit Sub
        For sat = 7 To 20
            If Left(Cells(sat, "h"), 1) = 0 Then
                Cells(sat, "h") = Split(Cells(sat, "h"), ".")(1)
            End If
        Next
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003
Niyazi Bey, İlginize teşekkür ederim. Sorunumu kısemnde olsa çözdüm. O Sıfırlar başta kalabilse iyiydi. O kodlar baştaki sıfırları ortadan kaldırdı. Bende Tablonun başlığındaki alan birimini "dekar" yerine m2 olarak değiştirdim. başka çözümü yok gibi zaten. Sağolun. Teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sorularınızı sorarken açık bir dille ifade ederseniz alacağınız cevaplarda bu yönde olacaktır. Siz bir önceki başlığınızda sıfır ile başlayan değerlerin 1000 ile çarpılacağını belirtmediğiniz için verdiğim cevap size göre yanlış sonuç üretti. Önermiş olduğum formülü aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

Dizi formülüdür. CTRL+SHIFT+ENTER ile hücreye girişini tamamlayınız.

Kod:
=TOPLA(EĞER(H7:H20="";0;EĞER(SOLDAN(H7:H20;1)="0";YERİNEKOY(H7:H20;".";",")*1000;YERİNEKOY(H7:H20;".";",")*1)))

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003
Korhan bey, Çok Teşekkür ediyorum. Bu formül harika oldu. Allah razı olsun sizden Saolun.