Sıfır olan değerlerin sayılmaması

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
ben bi formül oluşturdum fakat sorunum tabloda da gözüktüğü gibi satış yapılan müşteri sayısını çıkarıyor ancak ür1sayfasına müşterileri yazdığım zaman miktarı 0 olan müşterileri saymaması lazım 0,01 olsa bile saysın fakat sıfır olursa saymasın yardımlarınızı esirgemeyin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
yapmak istedigin hucreye su degeri yaz sonucun gerceklesir
ben a1 hucresine gore yaptım sen bunu değiştirebilirsin
=EĞER(A1>0;A1;" ")
yada ne yapmak istedigini ek dosya ile belirt ona gore cozelim kolay gelsin :)

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
sen gorunmesinimi istemiyorsun yoksa sıfırların ,zaten sıfırları saymıyor yaptıgın işlem

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
PARAMETRE nasıl saymıyor ya sayıyor nokta sayısındaki 10 da sıfırlar sayılmış halde sıfırları saymasın istiyorum

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
sıfır olan değerlerin sayılmasını istemiyorsanız

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(D2:D11>0))

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
ben bi formül oluşturdum fakat sorunum tabloda da gözüktüğü gibi satış yapılan müşteri sayısını çıkarıyor ancak ür1sayfasına müşterileri yazdığım zaman miktarı 0 olan müşterileri saymaması lazım 0,01 olsa bile saysın fakat sıfır olursa saymasın yardımlarınızı esirgemeyin.
Kod:
=SUMPRODUCT(--(ür1!A2:A11=A2);--(ür1!D2:D11<>0))
=TOPLA.ÇARPIM(--(ür1!A2:A11=A2);--(ür1!D2:D11<>0))
şeklinde deneyin.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
ben anlatamadım olayı herhalde hala bir çözüm bulamadım. ür1 sayfasında satış yapılan müşteri isimleri ve satışı yapan eleman ismi kısa kodu olacak genel kısımda elemanın kısa kodunu bulup kaç tane müşteriye ürün satıldığını yazacak yani ürün toplamı değil kaç kişiye satılmış onu yazacak atıyorum 100 müşteriye satılmış 150müşteriyede satış olmamış miktarda 0 toplam 250 müşterinin 100 üne satış olmuş 100 yazacak inşallah şimdi anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
güncel bir örnek daha ekliyorum bi açıklama daha yapmak istiyorum.

şimdi tablomda ana kısmında elemanın kodu var ve eleman ismi birde ürün ismi var.şimdi ür1 e rapor çekip yapıştıracağım ana sayfasında ür1 sayfasına gidecek orada hangi elemansa kısa kodu ile o elemanı bulacak daha sonra
o eleman üründen kaç tane müşterisine satmışsa sayısını yazacak fakat ür1 sayfasında miktar kısmında 0 olan müşterileri saymayacak ve satılan müşteri sayısında belirtmeyecek.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
güncel bir örnek daha ekliyorum bi açıklama daha yapmak istiyorum.

şimdi tablomda ana kısmında elemanın kodu var ve eleman ismi birde ürün ismi var.şimdi ür1 e rapor çekip yapıştıracağım ana sayfasında ür1 sayfasına gidecek orada hangi elemansa kısa kodu ile o elemanı bulacak daha sonra
o eleman üründen kaç tane müşterisine satmışsa sayısını yazacak fakat ür1 sayfasında miktar kısmında 0 olan müşterileri saymayacak ve satılan müşteri sayısında belirtmeyecek.
7 No'lu mesajımdaki formül işinizi görür. Onu görmediniz herhalde...

Şimdi de uygulayamadım diyeceksiniz...

Dosyanız ekte.

.
.

Ekli dosyalar