sıfıra bölme hatası

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce,ingilizce
Arkadaşlar,,yıllık satş ve bir sonraki yıl değişim izleme tabloları olusturdum fakat..E VE BAZI SUTUNLARDA divide zero hatası...F Sutunuda da Yüzde ortalaması alamıyorum..Lutfen acil yardım...Kafam durduuuu:(((((((

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Forumumuza hoş geldiniz.
Öncelikle forum kurallarını okumanızı öneririm. Konu başlığınız nedeniyle sorunuzu yanıtlamamam gerekir. Fakat yeni olduğunuz için hem kuralları hatırlatmak istedim hem de yeni üyeye hoşgörü göstermek adına yanıtlıyorum.
Büyük bir olasılıkla yöneticilerimiz sorunuzu Forum kurallarına uymayan başlıklar bölümüne taşıyacaktır. (Başlığı değiştirmelisiniz)
Sorunuza gelince; yanıtı zaten siz vermişsiniz. Sıfıra bölme işlemi yapıyorsunuz. Formülün başvurduğu hücrelerde sıfır değeri var. Yüzde ortalamasından ne demek istediğinizi amlamadım.
Hoşçakalın.

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce,ingilizce
Haklısın aceleden lap diye daldım..çok acil yetiştirip yurtdışına yollamam lazım...Bölme olkafam durdu tıkandı:(((

Yüzdelik kısım ise F SUTUNU altında yıllık satıs mıktarları arasında yuzde alması lazım..bazı yerlerde aldı dıgerlerınde yok deli olacagım...

Tekrar kusura bakmayın..sagolun.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
ehatalıysa fonksiyonunu kullanınız. ve ya eğer fonksiyonu ile bölen 0 ise bölme işlemi yaptırmayınız.
sizin örneğinizde değişim olmadığına göre % değeri 0 olsa gerek, buna göre önerdiğim 2 fonksiyondan birini kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce,ingilizce
Çok sagol uzman...F sutunu degeri nasıl cıkaracagım...Yuzdelık sonuclar..birkac satır geldı digerleri gelmedi...

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce,ingilizce
Cok sagol...Yuzde şöyle B satıs C satıs D elde kalan F bu yılların ortalaması yüzde olarak değişkenligi......

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
soruyu tam anlamadım ama bir şişe şarap gönderirsen yaparım :)

benim cephanem bitmiş :(

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce,ingilizce
Canın sagolsun....Tabiki yollarlarsa neden olmasın...