Sıfırdan Büyük ilk 10 ve Sıfırdan Küçük ama En Büyük ilk 10

ynstcrt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-12-2024
Herkese iyi çalışmalar. Bu konuya çok benzeyen başlıklar var ama maalesef aradığım çözümü bulamadım. Makro Kaydet ile de bir sonuca ulaşamadım.
Örnek dosyada For...Next döngüsü ile istediğim sonuca ulaşıyorum fakat bunun gibi bir çok işlem olduğu için , program çok yavaşladı.
Daha pratik ve hızlı çalışan bir çözüm arıyorum.

Başlıkta belirttiğim gibi bir sayı dizisinde Sıfırdan büyük ilk 10 sayıyı ve de Sıfırdan küçük ama en büyük ilk 10 sayıyı listelemek istiyorum.
Eğer bu sayıların adetleri 10 'dan çok ise sadece ilk 10 ' unu, adetleri 10 ' dan az ise olduğu kadarı listeliyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

ynstcrt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 - Türkçe
05-12-2024
Konu günceldir.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu işlem hangi sütuna göre yapılacak?

ynstcrt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 - Türkçe
05-12-2024
Korhan bey öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Örnek dosyada "E2:H2 aralığındaki seçilen sütuna göre sıralama yapıyor" diye not yazmıştım aslında ama gözünüzden kaçmış sanırım.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Hayır gözümden kaçmadı.

Bahsettiğiz Top 10 listesi hangi sütundaki verilere göre hazırlanacak? Ayrıca benzer değerler için durum ne olacak?

ynstcrt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 - Türkçe
05-12-2024
Pardon ben anlayamadım o zaman demek istediğinizi. En iyisi bir örnek vereyim.
Örneğin; H2 hücresi seçilecek ( Sütun 4 yazan hücre ). Sonra Makro çalıştırıldığında H3 hücresi dahil son dolu satıra kadar olan değerleri büyükten küçüğe sıralayacak. Tabii ki aynı zamanda isim ve diğer sütunlardaki değerlerde buna göre sıralanması gerekiyor. Örneğin a 'nın Sütun 1 - 2 - 3 teki değerleri sütun 4 ' e göre sıralama yapıldığında yine a ile aynı satırda olmalı. Sonra hangi sütuna göre sıralama yapıldıysa , o sütundaki ilk 10 değer N sütununa ve bu ilk 10 değere sahip isimler de M sütununa yazılacak. Sıfırdan En Küçük ilk 10 değer ise küçükten büyüğe sıralanarak R sütununa ve bunların da isimleri Q sütununa yazdırılacak. Yani örnek dosyadaki değerlerden yola çıkarsak sırasıyla R sütununda 1 ' den 10 ' a kadar sırasıyla -95 , -88 , -74 , -56 , -55 , -47 , -45 , -32 , -30 , -28 yazacak. Ve Q sütununda bunlara ait olan isimler yazacak.

ynstcrt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 - Türkçe
05-12-2024
Korhan bey çözüm için teşekkür ederim fakat ben bunu Makro ile yapmaya çalışıyorum. İlk mesajımda Makroda For...Next döngüsüyle yapmaya çalıştığımı, daha pratik ve hızlı çalışan bir çözüm aradığımı yazmışım fakat bu cümleden Makro ile yapmak istediğim açık bir şekilde anlaşılmıyor şimdi fark ettim kusura bakmayın. Ayrıca "Sıfırdan küçük ama en büyük ilk 10 sayıyı listelemek istiyorum" derken de yanlışlık olmuş. Bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi Sıfırdan küçük ve En Küçük ilk 10 olacaktı. Tekrar kusura bakmayın. Son haliyle yazmış olduğum Makro'lu dosyayı tekrar yolluyorum. Bu şekilde program yavaşladığı için daha hızlı çalışacak bir Makro araştırıyorum.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Üstte ki mesajımda ki dosyayı revize ettim. Hem formülle hem de makroyla çözümler bulunuyor. Dilediğinizi kullanabilirsiniz. İnceleyin hata varsa yeniden düzenlerim.

ynstcrt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 - Türkçe
05-12-2024
Değerli zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim Korhan bey. Zahmet verdim. Yazdığınız Makroyu anlayabilmek için daha çok çalışmak gerektiğini bir kez daha öğrenmiş oldum. Tekrar teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.