sıfırların yoksayılması

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
selam. ekteki dosyada bazı hücreler boş otomatik olarak sıfır atanmış durumda dolayısı ile ortalama hesabı doğru çıkmıyor. sıfır olan hücreleri hesaplamadan nasıl çıkarabilirim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Dosyada hangi hücrelerde ne yapılması gerektiğini açıklamadığınız için sorunuzu anlayamadım.

Linki inceleyiniz..

Ortalama Fonksiyonu Uygulamaları

Not: Dosyalarınızı 2003 formatında eklemeye özen gösteriniz..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
şöle anlatmaya çalışayım. ders kodu, ders adı ve K yazan hücrelerin altında kalan hocreleri kitleyeceğim değiştirilmesin diye K'nın altındaki hücrelere sayıları girip derslerin harf notlarını girmeyince üç sütun sağda çarpımları sıfır çıkıyor ve altta hesap edilen ortalama yanlış çıkıyor onu düzeltmek istiyorum umarım anlatabilmişimdir.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eklediğim linkte bu konuyla ilgili bir çok örnek vardı. İncelemediniz sanırım.

Tablonuz karışık ve yukardaki açıklamınız yetersiz, üstelik birçok hücrede değer hatası var ( 2007 olarak eklediğiniz için ben açarken bozulmuşta olabilir). Bu yüzden ben size küçük bir örnekle formülü yazayım siz dosyanıza uyarlarsınız.

=ORTALAMA(EĞER(P52:p57<>0;P52:p57))

Dizi formülüdür. ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlamanız gerekir.

P52:p57 arasında sıfır olan hücreleri işleme sokmadan ortalama hesaplar..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
yardımın için teşekkürler. dosyayı inceliyorum şu an. ama sanırsam birkaç değişiklik yapmam gerekecek yoksa bu işin içinden çıkamıyacağım.tekrar teşekkürler.