Şifre ile açılış ve kitabı koruma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Kitap içeriğinin açılışta şifre girilmeden okunmasını engellemek için
Kitabın X ile kapatılması engellenerek macro ile kapatılması sağlanacak kapatılırken simge durumuna geçecek veya başka bişi (Kapatma için macro ekledim ama X ile kapatma ile simge durumuna indirme ııh) biz şifreyi girince tam ekran açılacak

çalışma kitabını koru ile şifreleme yapılabilir ancak macrolar çalıştırlmasada koruma devam ederek değişiklik yapılmaması lazım

Kullanıcı Adı : aaa
Şifre : 111

Kısaca biz macroları çalıştırsakta çalıştırmasakta şifre ile açılmadığı için kitabın içeriğine müdahale edilmemesi lazım. Her ne kadar excel de şifreleme pek başarılı olmasada en azından benim makinama oturanlar ben şifreyi vermediğim sürece çalışma kitabımın içeriğine göz atamasınlar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Tr ve 2007 Tr
Tam olarak sorunu anlamadim , dosyayi gizli actirabilirsiniz bu mumkun , dosyaya veya VBA sina sifre koyabilirsiniz. Dosyayi neden X den kapatilmasini istemiyorsunuz tam aciklarmisiniz

isfa5878

Banned
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sub auto_close()
Application.Visible = False
Dim sayac As Byte
Do
If Application.InputBox(prompt:="Lütfen şifreyi giriniz", Type:=1) = 123 Then
Application.Visible = True
Exit Do
End If
sayac = sayac + 1
If sayac > 2 Then
ThisWorkbook.Close savecanges = False
End If
Loop
End Sub

gibi mi?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sayın Wortex
x ile kapattığımızda son görüntü ne ise onu kayda alarak kapatıyoruz ben ise ya x ile kapatmaya macro ekleyerek sayfanın kapanışta görünmemesini ki ekstra macro yüklemesi olacak veya direkt kapat butonu ile gizlenerek kapatılmasını istiyorum açılışta macrolar etkinleştirilmese bile kapat macrosu ile sayfa gizlenip şifreleneceği için (Tabii böyle bir marifeti varsa) dosya içeriğini izinsiz gözlemlemesinler

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sayın isfa5878

Sizin macro kapanışta şifre istiyor. Benim zaten açılışta girdiğim yani tanımlı şifreler devam edecek ekstra değişik şifre girmeyeceğim sadece bir kaç kullanıcıya tanımlı ayrı şifreler var

ben sadece yetkisiz açanların açtıklarında karşılarına simge durumuna küçültülmüş bir excel sayfası açılsınki içeriği göremesinler ve bu arada şifre sorsun istiyorum. şifreyi bilmeyen giremesin.

ayrıca macrolar etkinleştirilmeden sayfaya ulaşmak mümkün olduğu için son kapatan macro macrolar aktifleştirilmese bile sayfanın açılmasını engellesin

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
sayın noxious
Boş bir sayfa ekleseniz

Kod:
Sub Auto_close()
Sheets("bos").Select
End sub
Açılırken boş sayfa seçili gelir Kullanıcı girişi userformu kapanmadığı içinde boş ekran gelir gerçi örneğiniz incelemedim ama işe yarar herhalde

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Hocam boş sayfa aklıma geldi ama çalışmada 10 sayfa var ve başka sayfa eklemek istemiyorum. Kitleme yapıyoruz ancak açılışta macroları etkinleştirme dediğimiz zaman kitaba erişmek mümkün benim asıl sorunum açılış yaptıktan sonra macroları etkinleştirsekte etkinleştirmesekte kullanıcı şifre ile girmediği için veri dolu sayfalara erişemesin. Excelde ne yapılırsa yapılsın şifreleri kırmak zor değil ancak ben genede ufakta olsa bir tedbir almak istiyorum

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
boş sayfa yerine kapanışta Sheets(1).Range("a65536") seçin ozaman ...
ama makroları etkinleştirme derseniz durum nasıl olur onu bilmem, oda çalışma kitabı koruması ile olur
önce çalışma kitabı parolasını doğru girecek, sonra kullanıcı giriş şifresini
aklıma birşey gelmiyor başka

Excel Vers. ve Dili
Dosya kapanirken pencetereyi gizler ve oyle kaydedersin
Acilirkende tekrar gozukur hale getirirsin tabi sifre dogru ise

umarim dogru anlamisimdir

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sayın wortex düşünceniz ii ama şöyle bir sorun var macroları etkinleştirmediğimizde açılışta tüm kitaba ulaşmak mümkün değilmi. Ben asıl bunun olmasını engellemek istiyorum. Macro kapatacak tekrar açıldığında macro ile açılmadığı için kitabın içeriği gözükmeyecek bunun mümkün olup olamayacağı asıl sorun

Excel Vers. ve Dili
Bunu da bir eklenti yazarak cozebilirsiniz saniyorum. Yani bu kodlari bir xla dosyasinda olusturacaginiz class icerisine yazarsaniz makrolari etkinlestirmek gibi bir sorun olmaz.

Tabi bu durumda bu dosyayi acacak butun bilgisayarlara bu eklentiyi yuklemek zorunda kalacaksiniz. Tabi kotu niyetli arkadaslar bu eklentiyi de devre disi birakabilir. ( eklentiler hakkinda forumumuzda cok guzel ornekler var )

Ayrica korumak istediginiz dosyanizin kendine has bir ozelligi olmali ki (dosya adi, yeri vb) bu kod sadece bu dosyada (veya ortak ozelligi olan butun dosyalarda ) calissin.

Ote yandan eger soz konusu bilgisayar sadece sizin biligisayariniz ise , excel guvenligini dusuk tutarak makrolar etkinlestirilsin mi sorusunu devre disi tutabilirsiniz