Sigorta programı ile son noktada kaldım yardım

Destiny

Altın Üye
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-12-2025
Arkadaşlar userform1 ve userform 2 tamamdır fakat userformda eklemiş oldugum comboboxtan isimle cagırdıgımız zamn gerekli bilgiler text e yazıyo benim istediğim textlerde yazılan taksitlendirmelerin karsına üsretleri girerek yene aynı taksitin yanında olan tahsil hucresine atması yardım lutfen pek anlaşılır olmabilleceginden dosya ekdedir

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
"Ã?deme kayıt" butonuna aşağıdaki kodu yazın. Ben örnek olarak iki textbox için yazdım siz diğerlerini ilave edersiniz.

[vb:1:e5ea086f51]Private Sub CommandButton1_Click()
Set s1 = Sheets("sayfa1")
sat = ComboBox1.ListIndex + 5
s1.Cells(sat, "e") = TextBox34 * 1
s1.Cells(sat, "g") = TextBox33 * 1
.
.
.
End Sub[/vb:1:e5ea086f51]

Destiny

Altın Üye
11-12-2025
Sn leventm bey verdiğiniz ornegi ben zaten denedim fakat kaydet tusu ile beraber ben takstileride girecem ama ben x bi kişi yi diyelim 35 kayıtttan cagırcam fakat kayıt odemesini sıraya gore yapacak yane odenen 3 kişi ise 4 kayıt etcek bende bunun için bi yol buldum fakat size sormak istediğim farklı şeydi
Public i As Integer bu yazıyı yazmadan hatadan kurtulamadım nedeni nedir aceba ve bu yaznın kullanıma amacı musait olursanız acıklarsınız şimdiden saolun

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Public i As Integer

Yukarıdaki ifade ile "i" değişkeni public olarak kodların en üstünde tanımlanır, böylece tüm modüllerdeki kodların içinde aynı değişkeni kullanmak mümkün hale gelir. Yani diğer kodlarda değişkeni direk "i" olarak kullanabilirsiniz, yeniden hesaplanmasına gerek yoktur.

Sorunuza gelince ben bie şey anlayamadım. Bir alt satıramı kaydetmesini istiyorsunuz bu durumda sonsatırı bulan bir kod kullanmalısınız, örneğin;

sat=sheets("sayfa1").[a65536].end(3).row+1

Destiny

Altın Üye
11-12-2025
sorunu mu cözdüm fakat olay acıklık kazanması için sunu solim :lol: comboboztan ara yaptıgımda daha onceden taksitlerdiğim müşterilerin ödeme gununde tasil etcegim zamn odemesini geren x kişi 40 sırada y kişi ise 75 sırada olabilir bolelilke yazılan kodlamalar arka arkaya veya belirlenen sırada artcagı için ödemeler kişileri tutmıcak ama problem kalmadı buldum cozumu cok saolun