Soru Sil Butonu hk.

Excel Vers. ve Dili
mic. of. 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-05-2021
Userformda Kaydet ve Sil Butonu var. Kaydet butonu isim soy isim tarih şeklinde 5 textboxlardan kayıt yapıyor ... Ancak sil butonu için kullandığınız kodu kullandığımda; listboxtan verileri forma gönderip sil yaptığımda, isimi benzer olan kişilerden en üsttekini siliyor. Bunu düzeltmek için ne yapmam gerekiyor, şimdiden teşekkürler.
Kod:
Dim sor As Byte

Dim x As Long

x=2 to 1000000

For x = 2 To 1000000

If Trim(Sheets("fihrist").Range("A" & x).Value) = Trim(txtadi.Value ) Then

Sheets("fihrist").Rows(x & ":" & x).Delete

btniptal_Click

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Silme işlemi , silinecek satırda benzersiz veri göstermediğiniz sürece benzerlerin en üstte olanı siler .Yani her satır için bir benzersiz veri olunca seçiminize göre sildirebilirsiniz. Genelde bu tür kaydetme düzeltme silme işlemi olan formlarda en sola bir satır numarası atanır ki , işlemlerde tutacak bir kesin dal bulunsun diye . Sadece kodu yükeleyerek sormuşsunuz ama , aslına uygun ama gerçek veri içeren bir örnek ekleseydiniz diğer işlemlerinize etkisini de görerek konuyu çözmek kolay olabilirdi . Bu şekilde şunu bozdu burası olmadı şeklinde tahmini işe göre kod ile mesaj trafiği olabilir ve aslına asla uymayacak bir dosya hazırlayıp ben çözdüm mü diye çoğu yapabilen üye uğraşmayabilr

Zaten bu da forumun kurallarından biridir.

Excel Vers. ve Dili
mic. of. 2016
28-05-2021
Öncelikle Özür dilerim. Dediğiniz gibi yapınca çözüm buldum. A sütununa sayı numarası vererek sildim. Teşekkürler, Saygılar...

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Kolay gelsin :)