SİL BUTONU

Katılım
30 Nisan 2005
Mesajlar
41
Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-04-2022
ARKADAŞLAR KOLAYGELSİN....
FORMDA ARADIM AMA BULAMADIM BENİM İSTEDİĞM SAYFA1 DE A5:F6 ARLĞNI VE SAYFA2 DE B4:F6 ARALIĞINI TEK DÜĞME İLE SİLMEK İSTİYORUM. YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEM TEŞEKKÜR EDERİM..
 
Katılım
3 Mart 2005
Mesajlar
84
Excel Vers. ve Dili
Excel-2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.01.2023
Sheets("Sayfa1").Range("a5:f6").ClearContents
Sheets("Sayfa2").Range("b4:f6").ClearContents
Sheets("Sayfa").Select
 
Katılım
3 Mart 2005
Mesajlar
84
Excel Vers. ve Dili
Excel-2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.01.2023
yukarıdaki makroyu bir tuşa atasan sorunun çözülmüş olur...
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu kodu bir deneyiniz.

Sub Düğme1_Tıklat()
[A5:F6] = ""
Sheets("Sayfa2").[B4:F6] = ""
End Sub
 
Katılım
30 Nisan 2005
Mesajlar
41
Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-04-2022
ACABA BU SİLİNEN VERİLERİ SİLMEDEN ÖNCE BAŞKA Bİ SAYFAYA KAYDEDİP SONRA SİLMEK MÜMKÜN MÜ? HEPSİ DEĞİL MESALE SAYFA1 DEN A6 B7 C4 SAYFA2 DEN DE E5 E6 F3 F4 HÜCRELERİNİ KAYDETSİN SONRA SİLMESİNİ İSTİYORUM..
 
Katılım
30 Nisan 2005
Mesajlar
41
Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-04-2022
ARKADAŞLAR YARDIMEDEN YOKMU :kafa:
 
Katılım
19 Haziran 2006
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
2007
tum satiri silme

arkadaslar hazi silme konusuna deginmisken ben mesela eger "b" sutununda herhangi bir satir bossa o satirin hepsini birden silmek istiyorum bunun icin bana yardim edermisiniz simdiden iyi calismalar


ozgurdeniz
 

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Katılım
25 Aralık 2004
Mesajlar
1,793
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Re: tum satiri silme

ozgurdenizlioglu' Alıntı:
arkadaslar hazi silme konusuna deginmisken ben mesela eger "b" sutununda herhangi bir satir bossa o satirin hepsini birden silmek istiyorum bunun icin bana yardim edermisiniz simdiden iyi calismalar


ozgurdeniz
daha dün sorulmuştu bu soru.
forumu arayın biraz
 
Katılım
30 Nisan 2005
Mesajlar
41
Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-04-2022
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim...
 
Katılım
2 Mayıs 2006
Mesajlar
41
sayın ser973 ve sayın Seyit Tiken arkadaşların verdikleri kodları bir düğmeye atıyorum. normal çalışıyor. üzerinde bir değişiklik yapmak istedim olmadı. hata verdi. bende tekrar eski haline getirdem ancak hata vermeye devam ediyor. düğmeyi silip yeniden oluşturursam hata kayboluyor. bu neden olur acaba?

değiştirmeye çalıştığım ve beceremediğim şey ise şu idi. kodlarda verilen hücre adlarını ben başka bir hücreden aldırmak istiyorum. yani hangi hücreleri sileceğini belirlediğim bir hücreye başvurarak oradan alsın istiyorum.(örn:sayfa 1 de silecekleri yerleri a2 den, sayfa 2 de silecekleri hücrelerin neler olduğunu b2 den alsın) bu değişikliği nasıl yapabilirim? teşekkürler
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Sayfa ismini bir kontrol edin. Hücre(lerin) kilitli olup olmadığına bir bakın.
Eğer yapamazsanız; ya hücre adreslerini yazın yada örnek bir dosya gönderin.
 
Katılım
2 Mayıs 2006
Mesajlar
41
sayın Seyit Tiken, sorum ili ilgili örnek dosya ve ekte.
ayrıca sizin verdiğiniz
Sub Düğme1_Tıklat()
[A5:F6] = ""
Sheets("Sayfa2").[B4:F6] = ""
End Sub
koduna da uyarlarsanız sevinirim.
teşekkürler.
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Eğer yanlış anlamadıysam : Farklı hücreleri silmek istiyorsunuz. Kodta bulunan hücre adreslerini(harf ve rakamlardan oluşuyor-bitişik) onlarla oynanarak, değiştirerek kendinize göre ayarlayın. Örnek hücre adresi :
[A1] tek hücre adresi. [A1:A20] A1 ile A20 arasındaki hücre aralığı adresi.
Ben soruyu bu şekilde anladım.
 
Katılım
2 Mayıs 2006
Mesajlar
41
evet her seferde farklı hücreleri silmek istiyorum. ancak bunu kodla doğrudan oynamakla değil de; örnek dosyada olduğu gibi, kod mesela a2 ve b2 hücrelerine başvurarak nereleri sileceğine bakacak ve orada belirtilen hücreleri silecek şekilde yapmak istiyorum. teşekkürler.
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu kodu bir deneyip kendinize uyarlayın. Mantığa dayalı silme işlemi için, belli bir kriterin olması gerek.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If [a1].Value > 0 Then
[a2:b6].ClearContents
End If
End Sub
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,591
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örneği incelermisiniz.
 
Katılım
2 Mayıs 2006
Mesajlar
41
sayın COST_CONTROL, istediğim bu idi. emeğinize sağlık. teşekkürler.
sayın Seyit Tiken, sizden de farklı birşey öğrenmiş oldum. sizede çok teşekkür ederim.
 
Üst