Silme tuşu yapma

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
Merhaba arkadaşlar ezcelde makro tuş ile belirlediğimiz hücreleri silmek için ne yazmak gerek bir türlü bulamadım. Hücre adlarını ben değiştiririm birde bir kaç farklı hücre olcak şekilde olursa çok sevinirim. Mesela tuşa bastığımızda a1 b8 c12 hücreleri temizlensin. Bundan önce tuş farklı işlemlerde yapıcak en son bu olacak ve işlem tamamlancak bitcek. Belki etkilidir diye söylemek istedim.

Biz çıkamadık işin içinden :)

Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
Sil

bu olur mu?

Kod:
https://drive.google.com/open?id=1JhOPs991apSHRkiDDKNXPwKlrIoOXBJ6

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
Samet kardeş çok teşekkürler paylaştığın için onu indiremedim ama çözümüm ne kadar doğru oldu bilmiyorum kendim keşfettim birşeyler çalıştı :)
Bilgisayar yanımda değil ama yanlışım varsa düzeltin;

Select.(a1, b12, c4) yazdım altınada seçtiğim hücrede yazıyı clear yap gibi birşey yazdım çok basit şekilde mantık yürüttüm hiç bir yerde bulamadım çünkü yaptığım şey farklı yanlış o yüzden bildiğim için bulamadım forumlarda. Excele başlayan arkadaşlar muhakkak bir giriş mantık dersi alsın forumlardan ben işimi kısa yoldan biraz kara düzen çözdüm. Baktığımız gördüğümüz gibi değil işin doğrusu :) forumdaki herkesede çok teşekkür ederim.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
..... Mesela tuşa bastığımızda a1 b8 c12 hücreleri temizlensin. Bundan önce tuş farklı işlemlerde yapıcak en son bu olacak ve işlem tamamlancak bitcek.....
Merhaba.

Öncelikle sorularınızı; gerçek belgenizin, özel bilgi içermeyen bir kopyası şeklinde hazırlayarak
foruma ekleyeceğiniz örnek belge üzerinden sormanızı öneriyorum.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Sorunuzda "....Bundan önce tuş farklı işlemlerde yapıcak en son bu olacak..." kısmı belirsizlik doğuruyor.
Ayrıca silmekten kastınızı da netleştirmeniz lazım; içeriğini mi boşaltmak, hücreyi tamamen mi silmek, içeriğiyle birlikte biçimlendirmeleride mi silmek vs.

Kullandığınız makronun End Sub satırından önce;
-- silinecek hücre adresleri belli ise, aşağıdaki ilk satır gibi,
-- hücrel adresleri belli değilse ve örneğin sayfada aralıklı da olsa seçili durumdaki hücrelerin içeriğini temizlemek istiyonsanız aşağıdaki ikinci satır gibi
bir kod satırıyla istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
.
Kod:
    Range("A1,B8,C12").ClearContents
    Selection.ClearContents

Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
sizin ve ömer baran beyin yazdığı kodla aynı kod.
Google drive kısa kullanım resmini ekledim.
[/url][/IMG]

Samet kardeş çok teşekkürler paylaştığın için onu indiremedim ama çözümüm ne kadar doğru oldu bilmiyorum kendim keşfettim birşeyler çalıştı :)
Bilgisayar yanımda değil ama yanlışım varsa düzeltin;

Select.(a1, b12, c4) yazdım altınada seçtiğim hücrede yazıyı clear yap gibi birşey yazdım çok basit şekilde mantık yürüttüm hiç bir yerde bulamadım çünkü yaptığım şey farklı yanlış o yüzden bildiğim için bulamadım forumlarda. Excele başlayan arkadaşlar muhakkak bir giriş mantık dersi alsın forumlardan ben işimi kısa yoldan biraz kara düzen çözdüm. Baktığımız gördüğümüz gibi değil işin doğrusu :) forumdaki herkesede çok teşekkür ederim.