Silme ve düzenleme için yardım lütfen

akimsar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-04-2025
Galiba bir çözüm çıkmayacak

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Biraz uğraştırıcı olduğu için dosya üzerinde yapamayacağım. Mantığını anlatmaya çalışayım.

Düzenleyebilmek için öncelikle seçim yapmalısınız. Listbox'ın change olayına seçili değerleri sol taraftaki textboxlara aktaracak kodlar yazmalısınız.

Textbox1.text = Listbox1(listindex,0)

Bu satır textbox1'e listbosta seçili olan satırın ilk sütununu aktarır. Sıfırı 1, 2, 3 ... diye değiştirerek diğer sütunları alabilirsiniz.

Daha sonra textboxlarda değişiklik yapınca düzenle düğmesine ekleyeceğiniz kodla listbox kaynağındaki verilerin textboxlardan aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Kaynaktaki hangi verinin değiştirileceğini çeşitli yöntemlerle belirleyebilirsiniz. Mesela görünmez bir label ekleyip, listboxta seçtiğiniz satı numarasını bu label'in caption'ı olarak belirleyebilirsiniz. Sonra da bu labele bakarak değişiklik yaptırırsınız. Silmek için de aynı yöntemi kullanabilirsiniz.

akimsar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
16-04-2025
Bunu benim yapma hayli zor mantığı çözmem zaman alır .bu yaptığımı bile 1 ayda anca çözdüm site üzerinde ama yardım için teşekkür ederim

akimsar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
16-04-2025
Bu konu ile ilgili link varmı ? videoda olur buraya kadar getirdim burada bırakmak istemiyorum.