Sınav Analiz Programı

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Merhaba. Sınav analiz programı hazırlıyorum. Bitmek üzere ama hala bazı yerlerde hata var. 4 yanlış bir doğruyu götürecek şekilde ayarladım. Ancak öğrencinin boş bıraktığı soru da yanlış olarak değerlendiriliyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz. Yani boş bırakılan sorudan puan düşülmesin...Çalışma dosyamı ekledim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

http://rapidshare.com/files/440442418/Sae_nav_Sonu_____alae___masae__Son.rar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Dosyayı inmiyor
burda yollayamayacak kadar büyük ise http://hotfile.com/ falan kullanın

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
İşlem hangi sayfa ve satırda yapılacak

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Hocam örnek olarak Sıra 1 ve Sonuç 1 yazan sayfada. Sıra 1 ve Sonuç 1de gereken değişiklikleri yapabilirseniz ben diğer sayfalarda uygularım... Tekrar teşekkürler

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Satır1 sayfası yok sıra1 var. Hangi hücresine öğrencinin cevapları girilecek ufak bir açıklama yaparmısınız.

Öğrenci boş bıraktığında boşmu olacak yoksa karakterle sembolize edileccek mi?

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba

Çalışma yapabilmem için açıklama gerekli

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Satır1 sayfası yok sıra1 var. Hangi hücresine öğrencinin cevapları girilecek ufak bir açıklama yaparmısınız.

Öğrenci boş bıraktığında boşmu olacak yoksa karakterle sembolize edileccek mi?
Hocam sıra 1 de y9 hücresi yanlış sayısını çıkartıyor. O hücreden değişmesi gerekir diye düşünüyorum. Boş sayısını çıkarabilirsek onun içinde oraya bir bölüm koyabilirim...

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Birde hocam sıra 1 de c10-v10 arasındaki hücrelerde de oynama yapmamız gerekebilir. Sonuçta yanlış-doğru üzerine formüllendirilmiş...

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Hocam sıra 1 de y9 hücresi yanlış sayısını çıkartıyor. O hücreden değişmesi gerekir diye düşünüyorum. Boş sayısını çıkarabilirsek onun içinde oraya bir bölüm koyabilirim...
C10 daki sizin formül
Kod:
=EĞER(C7=("");("");EĞER(C[COLOR=Red]7[/COLOR]=("");("");EĞER(C7=C8;1;EĞER(DEĞİL(C7=C8);0))))
C10 bunu uygulayın farkı kırmızı ile gösterdim
Kod:
=EĞER(C7=("");("");EĞER(C[COLOR=Red]8[/COLOR]=("");("");EĞER(C7=C8;1;EĞER(DEĞİL(C7=C8);0))))
bu şekilde boş olursa boş olur ve yanlış sayısı değişmez

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Tamamdır hocam oldu. Ayrıca boş sayısını vermeyide sanırım hallettim. =EĞERSAY(C10:V10;"") şeklinde bir hücreye formül atayınca boş sayısı da çıkıyor. Doğru olmuş değil mi hocam. Tırnağı boş bırakınca boş hücreleri sayıyor...

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Tamamdır hocam oldu. Ayrıca boş sayısını vermeyide sanırım hallettim. =EĞERSAY(C10:V10;"") şeklinde bir hücreye formül atayınca boş sayısı da çıkıyor. Doğru olmuş değil mi hocam. Tırnağı boş bırakınca boş hücreleri sayıyor...
Diğer formül işinizi gördü ise uygulamayı düşündüğünüz formül boş sayısını verir
Kod:
=EĞERSAY(C10:V10;"")

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Merhaba. Konuyla ilgili sorum olduğu için yeni başlık açmak istemedim. Hocam yapmak istediğim şu. Üstte verdiğim linkteki programın Giriş Sayfasında sınıf kısmı var. Bu kısımla ilgili sorum olacak. Mesela Girş sayfasında, D4 kısmında sınıf ismi yazıyor. Ben bunun görünmesini C4 hücresinin dolu olması şartına bağlamak istiyorum. Yani C4 hücresinde öğrenci ismi varsa D4 kısmında sınıf kısmı gözüksün. Bu formülü nasıl yapabiliriz. D4 hücresinde yazan formül: =EĞER(K4=("");("");K4)

NOT: K4 hücresi sınıf isminin yazılı olduğu hücre...
Yardımcı olursanız sevinirim.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba
Formülü kopyala yapıştır yapın Aşağı doğru çektiğinizde hata vermemesi için.
Kod:
=EĞER(C4="";"";EĞER($K$4=("");("");$K$4))

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Merhaba Hocam.
Program bitti gibi ama bir yerde takıldım. Grafikler sayfasında sınavla ilgili sütun grafik oluşturmak istiyorum. Gerekli değerleri sağ tarafa girdim ama bunların yüzdeliğini hesaplamayı ve sütun grafik halinde göstermeyi anlayamadım. Örnek olarak Türkçeden yapılan toplam yanlış, toplam doğru ve toplam boş bırakılan soruların grafkleri ile 5 derse ait (Giriş sayfasında "EVET" yazılanların) toplam değerleri grafikte göstermek istiyorum. Çalışma dosyasını ekledim hocam. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

http://hotfile.com/dl/95804641/b931bfd/Snav_Analiz_Program_son.rar.html

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
programı indiremiyorum linki yenileyebilir misiniz ?