Sınav bukleti oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2003
hocam tamamdır kusura bakma ben beceremediğim için yazmışım....beceriksizlik benim....cevap anahtarı ile ilgili gelişmeleri bekliyorum dört gözle :)

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablodaki düzenlemeler yine aynı (öncelikle şablon,sınav oluşturma ve hs sayfalarındaki çoğaltmaları yapın)
Ama dediğim gibi tablonun yoğunluğu artıyor.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Üstad ellerine sağlık tablo süper olmuş teşekkür ediyorum....dediğin gibi tablo yoğunluğu artmış ama o da olacak o kadar :)

Excel Vers. ve Dili
2003
Efendim tekrar iyi akşamlar ;

Konu üzerine çalıştım ama çözüme ulaşamayınca size yazmak istedim. Bu seferki konu User Form ile ilgili olacak...Ben tabloda hazırladığım sınavı bilgisayar üzerinden de yapma şansına sahip miyim acaba?

Aşağıda belirttiğim konuda örnek bir user form buldum ancak bunu kendime uyarlayamadım...Önce benim işime yarayabilecek olan user formun linkini vereyim :

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=13859 (9ncu mesaj - hsayar tarafından eklenmiş olan "İngilizce-TürkçeKelimeHavuzu_hsrV01.xls" isimli dosya )

ben şimdi tam olarak ne yapmak istediğimi anlatayım:User Form'da soru numarası - soru ve dört şık da olsun. Yukarıdaki linkte bulunan form aslında benim isteğimi karşılamakta ancak orada seçimi diğer kelimelerin cevaplarından seçiyor. Benim istediğim şıklar sorunun kendi şıkları olmalı...Cevap hakkı olarak 3 hak değil de tek hak vermesini tercih ederim...Bu form da olmayan ancak benim merak ettiğim bir konu var...Örneğin öğrenci 1nci soru için A şıkkını , 2nci Soru için C şıkkını ........ 40ncı Soru için D seçeneğini işaretlemiş olsun...Bunları arka tarafta bir tabloda işaretlenen şıkları saklayabilir mi?Bir de son olarak test sonunda doğru - yanlış sayılarını ve 100 üzerinden alınan notu verebilir mi?

Açıklamam uzun ancak eminim ki sizin gibi üstadlar için bunlar çok kısa zamanda halledilebilinecek konular...Şimdiden teşekkürler....

Not : Bu çalışmayı "all_per-SINAV OLUŞTURMA-4.zip" isimli dosya üzerinde yaparsanız çalışması daha sıkıntısız olur sanırım lakin son dosya biraz yoğun....

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
#18nci sırada bulunan all_per-SINAV OLUŞTURMA-4.zip dosyasında bulunan sınav hazırlama programı hali hazırda 4 şık üzerinden.(a-b-c-d)
Diğer tüm özellikleri aynı kalmak şartıyla sınavın 5 şıklı olma ihtimali var mı yani yapılabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
2003
yok mu bunun bir çözümü saygıdeğer arkadaşlar..çok çaresiz kaldım inanın uğraş veriyorum ama yapamıyorum...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Belirttiğiniz tablo üzerinde bazı değişiklikler yaparak birşeyler yapmaya çalıştım.
Önce word'e atma ve sayfa dizaynıyla ilgili makrolarınızı kaldırdım. Gerekli görürseniz tekrar yerleştirirsiniz.
Ayrıca 1998 soruya kadar randomize tasniflemeyi oluşturdum. (yani tüm grupların soru toplamı 1998'i geçemez)
Eki inceleyin ve test edin.
(keşke öss şu basit çalkalamayı kendi sisteminde uygulayabilseydi)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
ellerinize sağlık demekten başka bir seçeneğim yok sanırım...
çok teşekkürler...
eğer ösym programı isterse telif hakkı tamamen size aittir :)

Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın Muygun ;

Sizden ufak bir değişiklik isteyebilir miyim?

Soru köklerinin girildiği tablolarda H kolonu "Doğru Cevap" kolonu...bu kolona doğru cevap yerine doğru seçeneği yazsak mesela A , B gibi...

İmkan var mıdır?

Teşekkürler...