Sınav notu hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Merhaba arkadaşlar, excel'e yeni başladım, aşağıdaki fotoğraftaki ödevi yapmam çok önemli , tabloyu oluşturdum ancak hesaplamaları bir türlü yapamadım, yardımlarınızı rica ediyorum.

https://hizliresim.com/Mcjbg9

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2024
muhtemelen tablon yanlış, ortalama notun 100 den fazla çıkabilir. %140 gibi bir yüzde ile hesaplıyorsun. sanırım ödevini yaptırmaya çalışıyorsun. önce yüzdeleri düzelt gerisini halledersin.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
muhtemelen tablon yanlış, ortalama notun 100 den fazla çıkabilir. %140 gibi bir yüzde ile hesaplıyorsun. sanırım ödevini yaptırmaya çalışıyorsun. önce yüzdeleri düzelt gerisini halledersin.
Teşekkürler, ödev bu şekilde verildi tablo yanlış mı inanın bilmiyorum, sadece takip etmem gereken yol konusunda yardım bekliyorum.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Aslında toplamda hata yok. Gördüğüm kadarıyla vize ve diğer ödev/çalışmalardan alınan puanların katsayılar uygulandıktan sonraki toplamının %40'ı ile finalin %60'ı alınmış, bu durumda %100'ü aşmıyor.

Merhaba arkadaşlar, excel'e yeni başladım, aşağıdaki fotoğraftaki ödevi yapmam çok önemli , tabloyu oluşturdum ancak hesaplamaları bir türlü yapamadım, yardımlarınızı rica ediyorum.

https://hizliresim.com/Mcjbg9
Paylaştığınız görüntüde de görüleceği üzere bu sizin ödeviniz ve kopya çekmeniz yasak. Mümkün oldukça belirtilen tabloyu kendiniz hazırlamalı, formül ve biçimlendirme konusunda yardım istemelisiniz. İşin formül kısmını zaten hocanız soru içinde vermiş. Ordaki ifadede belirtilen sınav/çalışma vs yerine hücre adreslerini yazıp, araya parantez ve işlem işaretlerini ekleyeceksiniz.

Sonraki aşamada yardımımıza başvurmanızı tavsiye ederim.

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
yusuf bey tablo bence mantıklı değil ama öğretmenin verdiği formülle doğru oluyor. biz arkadaşa şöyle yardımcı olalım. zaten formülü öğretmen vermiş. tilkinin yapacağı bunu = ile başlayarak gördüğünü hücreye yazmak. diğer hücre için ise eğer formülünü kullanacak, aynı hücre için ise koşullu biçimlendirme yapacak diyerek yardımcı olalım. :)

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Aynen öyle. Sevgili öğrenci arkadaşımız çok az bir gayretle bu ödevi başarıyla tamamlayacaktır. Zorda kaldığı yerde biz buradayız.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
yusuf bey tablo bence mantıklı değil ama öğretmenin verdiği formülle doğru oluyor. biz arkadaşa şöyle yardımcı olalım. zaten formülü öğretmen vermiş. tilkinin yapacağı bunu = ile başlayarak gördüğünü hücreye yazmak. diğer hücre için ise eğer formülünü kullanacak, aynı hücre için ise koşullu biçimlendirme yapacak diyerek yardımcı olalım. :)
Bu arada en son istenen şart "başlık satırında renge göre sıralama" nedir, bir bilginiz var mı?

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
sanırım başarısız olanları bir araya toplayın gibi bir şey... yani sarı dolgulu hücreleri

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Renge göre filtrelemeyi biliyorum ama yerleşik işlev olarak renge göre sıralama görmedim. Manuel sıralamadan bahsediyor herhalde.