Sınıf başkanı veya temsilci seçimi excel dosyası ve aynı oyu alanlar listeleme hatası

Excel Vers. ve Dili
2010
Program güzel çalışıyor fakat bir sorun var:
Oy Sayım Tablosu 1. Tur sayfasında alınan oyları yazdığımda Aday Listesi 2. Tur sayfasına ilk beşe kalanların isimlerini çekiyorum formül ile.
Oylar dosyadaki gibi eşit çıktığında Aday Listesi 2. Tur sayfasındaki formüllerin hatalı sonuç üretmesinin önüne nasıl geçebilirim. Teşekkür ederim.

Dosya ekleme kısmı olmadığından linkini buraya ekliyorum.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
-- Eşitlik halinde ne yapılacak acaba?
-- Peki aynı oy'u alan aday sayısı 5'ten fazlaysa ne olacak?

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba.
-- Eşitlik halinde ne yapılacak acaba?
-- Peki aynı oy'u alan aday sayısı 5'ten fazlaysa ne olacak?
Eşitlik halinde, formül ilk beş kişiyi doğru yazsın yeterli. Bir sütun da, geçmiş yıl başarı ortalamalarını yazıp ilk beş kişiden fazla eşitlik olması durumunda bu başarı ortalaması yüksek olan ilk beş kişi bu şekilde belirlenebilir.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Excel Vers. ve Dili
2010
Kod:
=İNDİS('Oy Sayım Tablosu 1. Tur'!$C$6:$AG$24;KAÇINCI(BÜYÜK('Oy Sayım Tablosu 1. Tur'!$AO$6:$AO$24;SATIR()-4);'Oy Sayım Tablosu 1. Tur'!$AO$6:$AO$24;0);KAÇINCI(C$4;'Oy Sayım Tablosu 1. Tur'!$C$5:$AG$5;0))
EĞER formülüne yukarıdaki formülü uyguluyorum ama bir türlü yukarıdaki formül ile elde edilen veri yoksa boş göster şekline dönüştüremedim. Sürekli #SAYI! verisi üretiyor excel hücresi.

Excel Vers. ve Dili
2010
Çözüm bu:
Kod:
=EĞERHATA(FORMÜLÜNÜZ;"")
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS('Oy Sayım Tablosu 1. Tur'!$C$6:$AG$24;KAÇINCI(BÜYÜK('Oy Sayım Tablosu 1. Tur'!$AO$6:$AO$24;SATIR()-4);'Oy Sayım Tablosu 1. Tur'!$AO$6:$AO$24;0);KAÇINCI(C$4;'Oy Sayım Tablosu 1. Tur'!$C$5:$AG$5;0));"")

Excel Vers. ve Dili
2010
Sınıf Başkanı & Sınıf veya Okul Temsilcisi Seçimi Excel Programı Tamamlanmış Hali
Rakamı yazıya çevir makrosu olan ve makrosuz olan iki excel dosyası linktedir. İlgilenecek öğretmenlere şimdiden saygılar...
O, geleceğimizin belirleyicisi olan beyinlerin, seçim yapmanın önemini kavraması dileği ile...

Program 19 aday ve 700 seçim yapacak öğrenci üzerinden yapılmıştır. İsteyen istediği gibi değiştirip, geliştirerek kullanabilir.

Teşekkür ederim.