sınıf gözlem formu oluşturmak

Merhaba.
Daha önce bu konu ya da buna benzer bir çalışma aradım ama bulamadım.
Yeterli kod bilgim olmadığı için de istediğimi yapamıyorum.
Ekte gönderdiğim dosyada bir"ANA FORM" var, bir de öğrenci formu örneği var.
ana form üzerindeki öğrencilerin davranışları 1-2-3 veya 4 olarak değerlendiriliyor. öğrenci formuna bu notlar, ilgili hücrelere G-Y-B ve Ç olarak aktarılması lazım.
Ancak sarı renkle işaretlediğim hücrelerde "X" ile işaretleniyor ve öğrenci formuna da aynen "X" olarak aktarılacak.
Benim istediğim;
1. Bir düğme ile, her öğrenci için ayrı bir form oluşturmak(öğrenci formu örneğindeki gibi). Bu formlara öğrencinin adını, soyadını, numarasını, sınıfını, "ana form" üzerinden okuyup aktarması. Bir userform ile de, okulun adını, rehber öğretmenin adını, okul müdürünün adını ve form doldurma tarihi ile, onay tarihini girebilmek.
2. Öğrenci formundaki davranış notlarını "ana form" dan alıp harflere dönüştürerek aktarmak.
3. Kişisel özellikleri başlığındaki "X" ile işaretlenen davranışların aynı şekilde "X" olarak aktarılması.
4. Yazdır butonu oluşturmak ve bu butona bastığımda her öğrenci için formu sırayla yazdırmak.

Açıklamayı unuttuğum herhangi bir yer kaldımı bilmiyorum. Aslında bunu açılı kutu ve ya veri doğrulama-liste ile de yapabilirdim fakat bu sefer de her öğrenci için tek tek seçim yapmam gerekiyor, bunu istemiyorum.
Kendim bir makro buldum, sayfaları oluşturmak için ama sayfaları oluşturduktan sonra hata veriyor, hatayı düzeltemeyince devam edemedim.

Umarım çok zor bişey istememişimdir, şimdiden teşekkürler.. :hey:

Bir de çizelgeyi değiştirerek sorayım.
Örnekte göreceğiniz gibi veri doğrulama ile istediğimi elde ettim.
Benim yapmak istediğim bir kod ile "yazdır" dediğimde sadece davranış notları girilen öğrencilere ait sayfaları ayrı ayrı yazdırabilirmiyiz?
Yani veri doğrulamadaki numaraları tek tek seçip ayrı ayrı yazdıracak bir makro mümkün müdür?

Arkadaşlar gene ben :hey:
Olmasını istediğim şeyi anlatamadım sanırım.
"ÖĞRENCİ FORMU ÖRNEK" sayfasında öğrencilerin numaralarını seçerek tek tek yazdırabiliyorum.
Ben tek bir tuşla bir defada, bütün öğrenciler için formların doldurulmuş şekilde yazdırmasını istiyorum.
Bir çözümü olduğuna eminim ve yardımlarınızı bekliyorum.
İyi akşamlar..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu öğrenci formu sayfasında bir butona bağlayarak çalıştırın.

[vb:1:6f97c6322e]Sub listeleveyazdir()
Set s1 = Sheets("GENEL FORM")
For a = 9 To 53
If s1.Cells(a, "a") = 0 Then Exit Sub
[f4] = s1.Cells(a, "a")
ActiveSheet.PrintOut
Next
End Sub
[/vb:1:6f97c6322e]

Sayın leventm çok teşekkür ederim.
Evimde yazıcı olamdığı için ancak perşembe günü deneyebileceğim.
Ancak az önce bir deneme yapayım dedim, içinde veri olmamasına rağmen 45 defa yazdırıyormuş gibi geldi bana.(yani hepsinin dolu olduğunu varsayıyor).
halbuki hiçbir öğrenci için not vermemiştim.
Bir de For a = 9 To 53 değil de, For a = 59 to 103 olacak. Yani aşağıdaki tablodan verileri almasını istiyorum. Gerçi o kısmını değiştirdim ama 45 defa neden yazıyor?

Kod:
Sub listeleveyazdir()
For a = 59 To 103
If s1.Cells(a, "a") = "" Then Exit Sub
[f4] = s1.Cells(a, "a")
ActiveSheet.PrintOut
Next
End Sub
Bu şekilde değiştirdim, 3 öğrenci için veri girdim, 3 defa yazdırdı.
Sanırım istediğim oldu.
Çok teşekkür ederim Sn Leventm..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Çünki aşağıdaki tabloda formüller var. Formül olduğu için de dolu olduğunu düşünüyor.
Evet öyle ama kod içindeki aşağıdaki satır bunu engelliyor.

If s1.Cells(a, "a") = 0 Then Exit Sub

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
İlginç ben son eklediğiniz dosyada denediğimde engellemişti. Neyse sorun çözüldüğüne göre problem yok.

Selamlar,
Öncelikle Sn Leventm'ye çok teşekkür ederim. Ben birşey daha rica edebilir miyim?
Aklıma takıldı da;
ben bu dosyayı bütün öğretmen arkadaşlar kullanabilsin diye hazırlıyorum ancak aramızda bilgisayar kullanmasını pek bilmeyen arkadaşlarımız var.
Yanlışlıkla düğmeye basıp istemediği bilgileri bilgisayara yazdırmaya başlayıp durduramayabilirler.
Acaba bu makro içine bir msgbox ekleyebilirmiyiz. Mesaj olarak ".... ADET ÖĞRENCİ İÇİN FORMLAR YAZDIRILMAYA BAŞLANACAK. İŞLEME DEVAM EDİLSİN Mİ?" şeklinde bir soru sorsa ve kullanıcı "tamam" ya da "evet" dediğinde yazdırma işlemine başlasa;
aksi durumda ise yazdırma işlemini iptal etse diyorum.
Nasıl bir ilave yapmalıyım acaba?

Excel Dersanesinde gerekli kodlar mevcutmuş arkadaşlar, kusura bakmayın.
Kod:
Sub listeleveyazdir()
soru = MsgBox("BİLGİLERİ GİRİLEN BÜTÜN ÖĞRENCİLER İÇİN FORMLAR YAZDIRILMAYA BAŞLANACAK. DEVAM EDİLSİN Mİ?", vbYesNo)
If soru = vbYes Then GoTo devam
If soru = vbNo Then Exit Sub
devam:
For a = 59 To 103
If s1.Cells(a, "a") = "" Then Exit Sub
[f4] = s1.Cells(a, "a")
ActiveSheet.PrintOut
Next
End Sub

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Arkadaşlar dosyayı biraz geliştirdim. İhtiyacı olan çıkar mı bilmiyorum ama epey kullanışlı oldu.
Sayfalar korumalı ancak şifre yok.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
arkadaşım bende öğretmenim elimde daha önce hazırlamış olduğum bir gözlem formu var biraz basit ama iş görür senin için upload ettim inceleyip değerlendirirsin..

indir: http://www.4shared.com/file/15607469/ac69c116/snf_gzlem_formu.html

rar şifresi:
Kod:
www.forumlife.biz