Sinir bozucu, "OneDrive aç." bildirimi, nasıl kapanır ?

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-04-2025
Office 365 TR sürümünde son güncellemeden sonra; her dosya açılırken, sinir bozucu şekilde, bu uyarıyı vermeye başladı.
Uyarıyı kapatıp, dosyayı kaydedip yeniden açsam bile, aynı uyarıyı veriyor. (Wordde de aynı)

Ayarlara baktım kapatma seçeneği bulamadım. Bu iletiyi kapatmanın bir yolu var mıdır ?
Adamlar yapay zekaları için, sömürecek belge arıyor heralde. Sana ne Microsoft !!!
Her belge için, saçma sapan uyarı çıkartıp duruyorsun.
İhtiyacım olursa, zaten atarım zaten one drive.

KuTuKa

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Pr. Pl 2021 - 64 bit Türkçe
19-03-2029
  • Bu uyarıyı kapatmak için:
    • Office programını açın.
    • Dosya > Seçenekler > Güven Merkezi > Güven Merkezi Ayarları yolunu izleyin.
    • Burada "Özel verilerin gönderilmesini engelle", "Microsoft'a kullanım verilerini gönder" gibi seçenekleri kapatmayı deneyin.
    • Ayrıca, "Gelişmiş > Microsoft Office Telemetri" veya benzer veri toplama seçenekleri varsa kapatın.
2. Microsoft 365 Yapay Zeka ve Veri İzni Bildirimlerini Kapatma

• Microsoft, kullanıcı verilerinin yapay zeka analizlerinde kullanılması için açık izin ister. Bu bildirimleri kapatmak için:
    • Office programında Dosya > Hesap bölümüne gidin.
    • Gizlilik Ayarları veya Gizlilik Tercihleri kısmına bakın.
    • Burada "Microsoft tarafından daha iyi deneyim için verileri kullan" veya benzer seçenekleri devre dışı bırakabilirsiniz.
3. OneDrive ve Bulut Senkronizasyon Ayarları

• Eğer dosyaları OneDrive veya SharePoint ile kullanıyorsanız, bulut üzerinden eşitleme ve izleme uyarıları çıkabilir.
  • OneDrive ayarlarından Dosya koruması veya Dosya izleme ayarlarını gözden geçirin.
4. Office Güncelleme ve Onarım

• Bazen güncellemeler sonrası bozuk ayarlar olur.
  • Office uygulamasını Denetim Masası > Programlar > Microsoft 365 > Değiştir > Onar seçeneği ile onarabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
05-04-2025
  • Bu uyarıyı kapatmak için:
    • Office programını açın.
    • Dosya > Seçenekler > Güven Merkezi > Güven Merkezi Ayarları yolunu izleyin.
    • Burada "Özel verilerin gönderilmesini engelle", "Microsoft'a kullanım verilerini gönder" gibi seçenekleri kapatmayı deneyin.
    • Ayrıca, "Gelişmiş > Microsoft Office Telemetri" veya benzer veri toplama seçenekleri varsa kapatın.
2. Microsoft 365 Yapay Zeka ve Veri İzni Bildirimlerini Kapatma

• Microsoft, kullanıcı verilerinin yapay zeka analizlerinde kullanılması için açık izin ister. Bu bildirimleri kapatmak için:
    • Office programında Dosya > Hesap bölümüne gidin.
    • Gizlilik Ayarları veya Gizlilik Tercihleri kısmına bakın.
    • Burada "Microsoft tarafından daha iyi deneyim için verileri kullan" veya benzer seçenekleri devre dışı bırakabilirsiniz.
3. OneDrive ve Bulut Senkronizasyon Ayarları

• Eğer dosyaları OneDrive veya SharePoint ile kullanıyorsanız, bulut üzerinden eşitleme ve izleme uyarıları çıkabilir.
  • OneDrive ayarlarından Dosya koruması veya Dosya izleme ayarlarını gözden geçirin.
4. Office Güncelleme ve Onarım

• Bazen güncellemeler sonrası bozuk ayarlar olur.
  • Office uygulamasını Denetim Masası > Programlar > Microsoft 365 > Değiştir > Onar seçeneği ile onarabilirsiniz.
Cevap için teşekkürler. Yapay zekaya mı sordunuz ?
1 ve 2. maddelerdeki ayarlar, seçenekler içinde yok.
3- One drive kullanmıyorum. Devre dışı. Aktif ettiğimde de aynı hatayı veriyor.
4- Bundan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. İş yerinde güncelleme alan arkadaşlarda da aynı sorun var.
İş yerinle ilgili de değil gibi. Evdeki ofiste de aynı sorun var.
Umarım sonraki güncelleme ile düzeltirler.

KuTuKa

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Pr. Pl 2021 - 64 bit Türkçe
19-03-2029
Evet, cevabı hazırlarken hem kendi deneyimimden hem de bazı teknik kaynaklardan ve yapay zekâdan destek aldım. Herkesin sistem ayarları ve Office sürümü biraz farklı olabildiği için bazı seçeneklerin görünmemesi normal olabilir. Özellikle kurumsal cihazlarda bazı ayarlar BT politikaları nedeniyle devre dışı bırakılmış olabilir.

1. seçenek için
257745

2. terccih iiçin de bu alanı bir kontrol edelim

257744

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
05-04-2025
1 ve 2 için belirttiğiniz menülere bakmıştım. (İkisi de aynı yere çıkıyor.)
Orada da tek bir seçenek var. Onu kapatsam da ileti gelmeye devam ediyor.
(Kullanım verilerini gönder, telemetri vb gibi seçenekler bulunmuyor)

Sanırım son güncelleme de bir bug var. Yani umarım bir bugdır.
Böyle saçma sapan bir zorlama yapamıyor olması lazım.
Bir kaç kere gösterirsin.
İletide belirtilen işlemi yapmıyor ve gelen iletiyi sürekli kapatıyorsam, bir daha göstermemesi lazım.
Yada bana bu iletiyi kapatmam için seçenek sunması lazım.

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝2024 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
05-04-2025
Merhaba, kullanmadığınız uygulamayı tamamen kaldırmayı denediniz mi?
İşyerinde kaldıramam.
Evde kurulu değil zaten diye hatırlıyorum. Bi bakarım. Ama yüksek ihtimal onunla ilgili değil gibi.