Sipariş Alma Üretim Emri Oluşturma ve Sevk Listesi

Excel Vers. ve Dili
XP
Arkadaşlar üretim yapan bir firmada çalışıyorum ve müşterilerden aldığımız siparişleri elde toplama yapıp üretime veriyoruz.
Ekte hazırladım dosyayı geliştirme konusunda paylaşımda bulunabilirseniz beni büyük bir dertten kurtarmış olacaksınız.
İlgilenen arkadaşlara gerekli açıklamaları dosya içinde yapmaya çalıştım fakat soracağınız her türlü sorunuz için sizin irtibat kurabilirim.Bana mesaj atarsanız sizi arayabilirim.

Paylaşımızın ve emeğiniz için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Dosyanızı inceledim... Ama siz de hak verirsiniz ki, konu hakkında en ufak bilgisi olmayan bizler için, konuyu tümüyle anlamak ve bunu projelendirmek oldukça güç....

Onun için size tavsiyem, olayı, adım adım -yaşadığınız gibi anlatmanız olacak... Projenizin tamamını (veya amacını) özet şeklinde verin. Detaylandırmasını azar azar yapın.... Eğer bizler, olayı sıkılmadan tam olarak anlayabilirsek, çözüm daha kısa sürede şekillenecektir.

...

Excel Vers. ve Dili
XP
Ferhat bey ilginize teşekkür ederim.Size anlatmaya çalışayım.

Biz günlük üretim yapan bir gıda firmasıyız.Her akşam mevcut listemize göre 120'ye yakın müşteriyi arayıp siparişlerini almaktayız.Bunu öncelikle dosyada gördüğünüz Sevk Listesi adlı listeye kaydediyoruz.Daha sonra bu listeyi tamamlayınca aldığımız siparişleri tek tek bir başka toplama listesinde el ile topluyoruz ve buna göre üretime iş emri veriyoruz.İşte şu üründen bu kadar bu üründen bu kadar gibi.Üretilen ürünleride sevk listesine göre düzenleyip araçlara dağıtıyoruz.

Ben bu sipariş dosyası ile işlemleri otomatik yapmayı ve hata payı ile iş kaybını en aza indirmek istiyorum fakat exceli programlayacak bilgim yok.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2003
Bende aynı şekilde gıda firmasındayım günlük siparişe göre sevkiyat yapılıyor eğer bu formu oluşturabildiyseniz paylaşımınızı bekliyorum lütfen çok işime yarıyacak bu program