• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sipariş çizelgeleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan silman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşlar merhaba ,

Ekte sipariş çizelgeleme üzerine bir çalışma yapma amacım var ama kısıtlı bilgiye sahip olduğum için desteğinize ihtiyacım var..

Amaç;
Saat 18:00 a kadar girilen siparişlerin ertesi gün saat 18:00 e kadar belirlemiş olduğumuz öncelik sırasına gore 8 adam ile toplanmasıdır. (toplayacak adam değerine güne gore değişkenlik gösterebilir)
Ekteki çalışma sayfasında öncelik sıralamalarını belirttim , benim için karışık , öncelik sıralamaları çok olan bir çalışma olduğu ve beni aştığı için excel ustalarının yardımına ihtiyacım var..

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba ,
Kısaca;

Sipariş çizelgelemesi yapmak istiyorum..
Gün sonunda elime bir sipariş listesi geliyor.
1.Bu sipariş listesi Alıcı tipine göre karışık listeli ve her siparişte toplanacak koli sayısı mevcut.
2.Bu ürünleri 8 adam ile topluyorum. (Güne göre değişiklik gösterebiliyor , hastalık , izinli gibi..bu toplamacıları bir kolona girerek formülize edebilirsek çok iyi olacak.)
3.Her alıcı tipi için saniyede toplanan sn/koli değerim mevcut , excelde paylaştım.
4. Her alıcı tipinin bir toplanma öncelik sırası var.Bu müşteri tarafından üzerinde hassasiyetle üzerinde durulan bir konu..Öncelik sırasını excelde paylaştım.
5.sn/koli değerini vermemin nedeni bizim kapasitemiz günlük 30 bin koli toplamak üzerine kurulu ama müşteri siparişleri bazı günlerde çok yoğun girdiği için (50 Bin -70 Bin koli)
benim müşteriye ben 2 vardiya ile çalışıyorum (Vardiya saatlerim mola zamanları sayfasında yazılı )ve bu çalışma saatlerime göre maksimum toplayabileceğim sipariş sayısı ve koli adedim budur demem lazım..
Bunu da bir data üzerinde göstererek fazla mesai yapmam gerektiğini ve onunda fazla mesai ücretine katlanması gerektiğini kendisine net bir dille söyleyebilmem gerekli..
6.8 toplamacı ve öncelik sıralamasına göre Örnek ; Hastane siparişlerini xxx saatte , Ecza Depoları siparişlerini xxx saatte toplamasını bitirebilirim demeliyim. (Ben excelde kısıtlı bir şekilde yapabildim , göreceksiniz.)

Umarım istediğiniz şekilde anlatabilmişimdir..

Herşey gönlünüzce olsun çok teşekkürler..

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar,

Sayın Muygun'un uyarıları üzerine detay anlatımlı hali ile tekrar paylaştım , ilgilenmeniz dileğiyle..

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar ,

Konu günceldir , ilgilenmeniz dileğiyle..

Saygılarımla,

Merhaba;
Öncelikle bu sonuç dosyası değil.
Özel mesajlada belirttiğim gibi mola zamanları ile ilgili bir çözüm üretemedim.
Öncelik sırasıyla ilgili sonuca ve zaman çizelgesini kontrol edin. Ayrıca belirlediğiniz 13 kriterin dışında kalan veriler var.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın Muygun,

Raporu büyük ölçüde toparladım gibi , sadece bir konuda desteğinize ihtiyacım var..
Toplamacı sayısını manuel olarak "V" kolonuna 3-5 veya 8 olarak girsem , formülle otomatik olarak süregelen zamanı oluşturabilirmiyiz?

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;
Anladığım rapor sayfasında sıralanmış veriye toplamacı sayısı gireceksiniz, her toplamacı süregelen zamanı kendi zamanı üzerine toplayacak. Doğru mu?
(rapor sayfasını yine kullanacakmısınız?)

Veya eki öncelikle inceleyin. İsteğiniz farklı ise belirtin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;
Anladığım rapor sayfasında sıralanmış veriye toplamacı sayısı gireceksiniz, her toplamacı süregelen zamanı kendi zamanı üzerine toplayacak. Doğru mu?
(rapor sayfasını yine kullanacakmısınız?)

Veya eki öncelikle inceleyin. İsteğiniz farklı ise belirtin.

Sayın Muygun,

İstediğim bu şekilde değildi , eki inceleme şansınız olursa memnun olurum.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri