Sipariş takip formu

Excel Vers. ve Dili
2001 türkçe
Selamlar,
Ben bir sipariş takip formu hazırlamaya çalışıyorum ( Pazartesiye kadar :( ) ama beceremedim.
Yapmak istediğim; ekteki dosyada görüldüğü gibi her parça için 5 firmadan teklif alındı. Bunların değerlendirmesini yapıcam. En altta görüldüğü gibi bu tekliflerle ilgili mesela A firmasına kaç adet sipariş verilmiş, toplam sipariş tutarı, indirim miktarları ve toplam indirim tutarları gibi şeyler olacak.
Yalnız A firması alt taraflarda da iş alabileceği için onların hepsinin toplamı olacak.
Şimdiden teşekkürler.
Lütfen yardım....

Not: Mesela A firması için 1, B firması için 2 .... gibi değerler atamak istiyorum. Bir yere A yazdığım zaman istediğim bir hücrede 1 yazacak.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Hangi veri nerden alınacak belli değil.
Bunun için 1 sayfasında en altta oluşturduğunuz tabloya;
firma ismi A = şu sütundan alınacak , adet kısmı= (mevcut tabloda şu sütunda A firması olanların sayısı... vs) gibi açıklamalarla doldurun.
TL,EUR,USD, Toplam sipariş tutarı, ve indirim miktarları başlıkları içinde aynı açıklamalar gerekli
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2001 türkçe
Merhaba,
Her beşli sütun bir parçanın alınan teklifleri. Ben işi alan firmayı ilk sıraya koyuyorum, yani 3-9-15-21 diye devam eden sütünlar o parça ile ilgili işi alan firma olacak. Dolayısıyla alttaki tablolardaki hesaplamalar mesala A firması için ilk başta 3 numaralı sütüna bakıp eğer orada A firması yazıyorsa onun hesaplarını alacak, değilse 0 atayacak. Böyle böyle her firma için aynı hesaplar yapılacak.
Bir firmayı halledebilirsem diğerleri hemen hallolur heralde.

Not: Ben şimdi EĞER kullanarak yapmaya çalışıyorum ama işin içinden çıkılacak gibi gözükmüyor.

İlginiz için teşekkürler

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. yilmaz_can;
Öncelikle ekler birer çözüm değil
Aslında istediğiniz oldukça basit ve yapılamaz değil. Ama anlaşılamaz (en azından benim için)
İstediğiniz birkaç sayma yada toplama işlemi ama verinin yerini bir bulabilsek!
Ekteki tabloda anlayamadığım noktaları açıkladım. bunları cevaplarsanız tablonuza tekrar bakma şansım olur.
Ayrıca;
1,2,3,4... gibi sayfaların mantığı ne bunlar bir takvim ayına ait günler mi? depo nosu falan mı?
Bu sayfaların yapısı hep aynı. Eğer tablonuzu hızlandırmak isterseniz bunlardan kurtulun yani bir tabloda ilk sütuna bu sayıları verirseniz tüm tablolarınızı bir sayfadan kontrol edebilirsiniz.
teklif değerlendirme örneği her ihale için bir satır kullanan ve tüm tablolarınızı bir sayfada birleştirecek şekilde bu tür tablodan veriyi almak yada saymak oldukça kolay üstelik tüm başlıklara göre veriyi süzmeniz de olası. Eğer verilerinizi yeniden oluşturacaksanız bunu düşünün.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2001 türkçe
Sayın M. Uygun,
Ekte istediğiniz bilgileri doldurdum. Bu arada gerçekten cevap bile alamayacağımı düşünüyordum bunun için çok teşekkürler.
Saygılar
Can YILMAZ

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Bana sorarsanız net sonuç almanız biraz çelişkili.
Nedeni ise ;
bir hücrede bir firmaya ait birden fazla değerin toplamını alırken, diğer bir hücrede ise bir ürün için vermiş olduğu max yada minimum farkı alıyorsunuz.?
Ama yinede tabloyu kullanan sizsiniz.
Eki inceleyin istemediğiniz yada değişmesi gereken yer varsa tekrar bakalım.
Not: 1. ve 2. sayfada gereken kodlamayı yaptım. Tüm sayfalarda aynı uygulamayı oluşturacaksanız (1 yada 2. sayfada) sütunlarda U:AH aralığını kopyalayıp diğer sayfalarda aynı isimli sütunlara yapıştırın.
Yine aynı şekilde (1 yada 2. sayfada) 199:216 satır aralığını kopyalayıp diğer sayfalara yapıştırın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2001 türkçe
merhaba

Sayın M.UYGUN,
öncelikle elinize sağlık bir iki nokta var onları tablonun altına yerleştirdim onlarıda çözersek süper olacak

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Doğru anladıysam gerekli değişiklikleri yaptım. Tekrar inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2001 türkçe
Sayın M. UYGUN,
Gerçekten nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Bir kaç eksik var ama ben çözebilirim heralde onları. Tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla
Can YILMAZ

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. yilmaz_can;
Sorun nerde bilmiyorum ama çözemezseniz tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.