Sipariş verilerini ekran konumun da kullanma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Herkese merhabalar

Benim sizlerden destek olmanızı istediğim konu bir sipariş için verilerin sipariş fişi ekranına kamera yardımı ile gelmesidir.

Sipariş fişi sayfasında c14 satırına "1003 yazdığım zaman veri sayfasındaki B3 satırından başlayıp O3 satırına kadar olan hücrelere aşağıdaki verilerden 1003 satırdaki tüm bilgilerin sağa doğru akmasıdır. Eğer iki tane 1003 varsa iki satırda da ayrı ayrı yazmasıdır.

Sonrasında c15 satırına geçtiğim zaman buraya 2024 yazdığım da 1003 verilerinin ortadan kalkıp yerine 2024 ile ilgili olan verilerin gelmesidir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Günaydın

Bana bir yardımcı olursanız çok sevinirim.
sipariş alırken hangi ürünün hangi fiyat, renk gibi donelerini o sayfa da mavi renkli alanda görmek için bir tablo hazırlamak istiyorum.
Bunun için;
İlk sipariş olarak "Sipariş Fişi" sayfasında yer alan C11 hücresine "veri" sayfasında yer alan kodlardan "B sütunun içerisinde" birini yazdığım da bana o ürünün hangi ebatları var ve fiyatları ve ayrıca renklerini sipariş fişi sayfasının üstüne mavi bölgeye yerleştirsin. Bu kısmı yapabiliyorum. Düşey ara ile
Lakin "Sipariş Fişi" sayfasında bir sonraki satıra geçtiğim de "c12" veri girdiğim de mavi alandaki bilgilerin C12'ye göre kendini revize etmesidir.
Böylelikle
C13
C14 gibi satırlara sipariş kodlarını girdiğim de mavi alandaki bilgilerin devamlı değişmesini istiyorum.
Sormak istediğiniz bir husus var ise bütün gün buradayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Allah razı olsun.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
selam,
eki inceleyin..
umarım doğru anlamışımdır.
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili