sıralama fonksiyonunda eşitlik hali

Excel Vers. ve Dili
MICROSOFT OFICE EXCEL 2003
Değerli arkadaşlar,
uzun atlama müsabaka cetveli oluşturmak istiyorum.
sorunum şu,
A1..O37 tablosunun M8..M37 sütununda yer alan verilerine dayanarak U1..AI37tablosunun otomatik oluşmasını istiyorum.
ancak sporcuların derecelerinde eşitlik hali varsa, o zaman sıralama sporcuların 2. iyi dereceleri hesaba katılarak yapılmalı, eğer eşitlik bozulmadı ise 3. iyi derecelere bakılmalı...
Doğru işlemin nasıl olması gerektiğini de AJ sütununda özetledim.
yardım eder misiniz ltf. Değerli arkadaşlar,
uzun atlama müsabaka cetveli oluşturmak istiyorum. ancak ekte de görüleceği üzere tüm çabalarıma rağmen tam düzgün çalışır hale getiremedim.
sorunum şu,
A1..O37 tablosunun M8..M37 sütununda yer alan verilerine dayanarak U1..AI37 tablosunu oluşturmak istiyorum.
eğer sporcuların en iyi derecelerinde eşitlik hali varsa, o zaman sporcuların 2. iyi dereceleri hesaba katılmalı, eğer eşitlik devam ediyorsa 3. iyi dereceye bakılmalı...
Doğru işlemin nasıl olması gerektiğini de AJ sütununda özetledim.
yardım eder misiniz ltf. ?

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonuzda ilk bölümdeki ara sonuç sütununu (mahsuru yoksa) aradan çıkardım.
Eki inceleyin. Veri doğruluğunu mutlaka kontrol edin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
sayın muygun merhaba,
öncelikle ilginiz ve bu çetrefil konuda harcadığınız emek için size çok teşekkür ederim.
tabloyu inceledim ancak tasnifin düzgün çalışmadığını gördüm. Zira 7,36 lar sıralamasının
5. şenol (7,36 - 7,36 - 7,34)
6. batuhan (7,36 - 7,36 - 0)
7. deniz (7,36 - 7,35 - 7,34)
8. akif (7,36 - 7,34 - 7,33) şeklinde oluşması gerekiyor.
ayrıca, müsabaka cetvelleri resmi(matbu) olduğu için A1..O37 cetvelinde yer alan tüm satır ve sütunların orjinal yerinde bulunması gerekiyor.
acaba bu şekilde düzenleme yapmak mümkün müdür ?
saygılarımla.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sayfa düzeninizi bozmamak adına ilave bir sayfa kullandım (umarım sorun olmaz)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
sayın muygun merhaba,
müsabakalarda tam 8 tane atma-atlama (uzun-3 adım-gülle ....) cetveli bulunuyor. bayan-erkek diye düşünürsek bu sayı 16 ya çıkıyor (yıldız-genç-büyük kategorosi diye çoğaltılabilir..) bu durumda her bir kategori için ilave 1 sayfa açmak gerekiyor ve bu bir sorun teşkil ediyor. bizim için ideal olan aynı sayfa içerisinde çözüme varabilmek.
ayrıca "AH" sütununda yer alan klasman sıraları gerçek sıralama ile uyuşmuyor. (5.nin sırası için 6, 6.nın sırası için 8, 7. nin sırası için 5, 8. sırası için 6 yazıyor.)
teşekkürler, selamlar..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Öncelikle örneklediğiniz kadarıyla tabloyu çözmeye çalışmak daha mantıklı.
Tablonuzun standart olması şartları zorluyor.
Örneklemek gerekirse benim bildiğim;
adayın kimlik bilgilerinden sonra 100,200,400 vs.. gibi alanlar ve eğer adayın katılımı varsa derecesi , hs. yöntemiyle ilgili olarakta fin puanı yada tr derecesine istinaden std sapma ve ortalamaya istinaden puana döşüştürülmüş değer...
Böyle bir tablonuz olsaydı mantığı baştan buna göre kurardık.
Ama bir noktadan sonra sizin yasaklarınız başlıyor (tablolar bozulamaz,sayfaya birşey yazılamaz vs...) :)
Neyse her durumdada da bir tabloyu en iyi kullanan bilir mantığıyla;
1-yukardaki örneğin doğru sıralama yapıp yapmadığının teyidini,
2-AH sütunundaki klasman sırasınyla ilgili hiçbir işlem yapmadığımı sadece sizin ilk tabloda bulduğunuz klasman değerini sıra değerine göre tabloya getirdiğimi, yanlış diyorsanız olması gereken sırayı ve açıklamasını,
3-Tablonuzda olabilecek her türlü ihtimali varsayan bir örnek tabloyu ekleyerek bu tablo üzerinde istediğiniz sonucu gösteren açıklamalı örneklemede isteklerinizi belirtirseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
sayın muygun merhaba,
size belirttiğiniz sırada cevap yazıyorum.
1- örnek "klasman" sütununda doğru sıralama yapmıyor
2- konu anlaşılmıştır
3- yani bir örnek tablo oluşturdum. ancak rar dosya olarak 500KB altına düşürülebilmesi için bir arkadaşıma gönderdim(çünkü çalıştığım kurumda bu tür programlar engelleniyor). dosya geldiğinde hemen göndereceğim. orada da görüleceği üzere N8..N37 klasman sütunu istenilen şekilde oluşmuyor.

sayın hocam "... tablonuz olsaydı mantığı baştan buna göre kurardık" sözünüzle ilgili şunu söylemek istiyorum. hemen hemen aynı mantıkla çalışan koşular cetveli ile ilgili sorunu zaten 18.09.09 tarihinde siz çözmüştünüz. (bkz. fonksiyonlar >> sıralama fonk.tasnif yapma). burada sıralama mantığı genel anlamda aynı olmakla birlikte sporcuların derecelerinde eşitlik bulunması halinde başvurulacak 2./3. ...6. derecelerin de bulunabileceği hali. (sanırım bütün zorluk ta buradan kaynaklanıyor.

son olarak yasaklar (!) ın niye var olduğunu özetlemek istiyorum.
.- müsabakaya gelen sporcular "liste" sayfasında katılacakları branşlara göre kayıt altına alınıyor.
.- buradan hareketle her sporcu katılacağı müsabaka cetvelinin (örn;"JT."-cirit atma) A1..O37 ilgili bölümünde yer alıyor.
.- müsabaka sırasında elde edilen başarılı/başarısız atış/atlayışlar yine bu cetvelin ilgili (F8..L37) bölümüne işleniyor.
.- her dereceye karşılık gelen bir puan olduğu gibi sporcuların klasmanı(tasnifi) karışık olarak N8..N37 sütununda yukarıdaki bilgi ışığında beliriyor.
.- karışık klasmanın düzene sokulması için tasnif cetveli otomatik olarak oluşturuluyor.

Bu açıklamalarla sizi yeterince sıktığım için özür diliyor, rar dosya geldiğinde göndermek üzere selam ediyorum.