Sıralama Fonksiyonunu Uygulayamadım

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-04-2024
Merhaba arkadaşlar, elimde hazır formüllü şablonum var sürekli kullandığım her seferinde sıralama yapmak için tek tek uğraştığım için filtreleme yaparak çok vaktimi alıyor, bir tane fonksiyon buldum tam istediğim gibi türe göre sıralama yapıyor.

Ekte koyduğum dosyada SATIŞ sekmesinde sağda bulunan:

kısmına bu fonksiyonu uygulayarak her bir FORMAT türünde ayrı ayrı sıralamayı otomatik buldurtmak istiyorum.

Hazır formüllü fonksiyon dosyasıda yine aynı dosyada diğer sekmede ki SIRALAMA FONKSİYONU isminde.

Şimdi orayı açtığınızda da göreceğiniz gibi, orda yer alan benzersiz sıra listesi bizim KOD başlığında ki kısımda mevcut. Hepsi fakrlı mağaza numaraları.İSİM kısmı yine bizim MAĞAZA kısmı ile eşitlenmeli. NOT kısmıda 1.tablo için SATIŞ 2 tutar. 2.tablo için FARK% tutar kısmı sıralanacak.

Derdimi tam olarak anlatabildiğimi açıkcası zannetmiyorum, lakin özet geçmem gerecek ise:

Sağda yer alan "EN YÜKSEK SATIŞ YAPAN MAĞAZALAR" ve "EN YÜKSEK SATIŞ ORANLI MAĞAZALAR" kısmının formül ile otomatik sıralanmasını istiyorum. Çok araştırdım ama nasıl mümkün kılacğaımı bilemedim yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR 64 bit
23.02.2021
Aksam düzenler atarim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR 64 bit
23.02.2021
dosyanız hazır ancak şöyle bir sıkıntı var. mesela süper satış 2 tutarı 1. ve 2. sıradakilerin tutarı aynı ancak formül arama yaparken yukarıdan aşağıya taradığı için. ikinci mağazanın adı yerine aynı tutarlı 1. mağazanın adını yazıyor. en azından 1 kuruşluk bir fark olsa formül tam istediğiniz gibi çalışır. bilginiz olsun

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 TR
13-04-2024
dosyanız hazır ancak şöyle bir sıkıntı var. mesela süper satış 2 tutarı 1. ve 2. sıradakilerin tutarı aynı ancak formül arama yaparken yukarıdan aşağıya taradığı için. ikinci mağazanın adı yerine aynı tutarlı 1. mağazanın adını yazıyor. en azından 1 kuruşluk bir fark olsa formül tam istediğiniz gibi çalışır. bilginiz olsun
Hocam ilginize çok teşekkür ederim