sıralama

Excel Vers. ve Dili
ofice 2003
selam arkadaşlar nasılsınız işlerinizde başarılar dilerim.Size iki sorum olacaktı a1 e bir rakam girdigim zaman c1 girdigim saat yazabilirmi ikinci sorum a1 11 yazdım diyelim a2 ye 53 a3 44 a3 e 52 diye yazdıgımda b sütununda enbüyükten başlayarak sıra numarası verebilirmi yani a2 enbüyük sayı oldugundan b2 ye 1 rakamı a3 ikinci enbüyük rakam oldugundan b3 te 2 rakamı a4 daha büyük rakam yazdıgımda sıralama tekrardan yapabilirmiyim

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhabalar

Aramıza Hoş Geldiniz...

İstediklerinizin hepsi mümkün,sadece çakışan bir şey var.

Farkındamısınız,"B" sütununda iki işlem istiyorsunuz bu olamaz.

Bunun için bir dosya hazırlayıp gönderiniz,açıklamalı olsun.

Geri kalanını Hocalarımız ve arkadaşlarımızla birlikte yardımcı olmaya çalışacağız.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
ofice 2003
çok teşekkürederim elinize saglık bir sorum daha olacak maksimum sayıyı bulabiliyorum aynı şekilde minumum sayıyıda.diyelim ki a1=200 a2=300 a3=250 a4=400 a5=350 yazdım bu sayıların mak a5 ve min a1 oldugu formülden yazdıgım zaman çıkıyor ve maksimum sayıda kırmızı gözüküyo minimum sayıda ise yeşil gözüküyor buda tamam peki mak birinci sayı yani enbüyük sayı.ikinci enbüyük sayıyı nasıl bulabilirim ve rengini nasıl mavi yapabilirim

Excel Vers. ve Dili
ofice 2003
çok teşşekkür ederim elinize saglık ekteki dosyayı inceler misiniz sıralanan sayılarının rengini ayarlaya bilirmiyiz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
ofice 2003
merhaba kolay gelsin ilginize teşekkürederim ama h1 ve h2 yazdıgınız formül enbüyük ve enküçük sayının formülü f1 ve f2 de yazılmış ama diger sıralamaları da bulabilir mi ve sıralama rengin ayarlayabilirmiyiz.yani b1 den başlayan b13 e kadar yapılan sıralamanın renginide ayarlayabilirmiyiz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhabalar...

Bir yazan hücrede oynama yaptınız mı 2-3-4 gibi,oraya hangi rakam girerseniz o sıralamayı verercektir.

Maksimumu 3 yazdığında 3-cü büyük rakam gelecektir,Minimumu 2 yazdığınız zaman altan 2-ci küçük sayı gelir.

Rengine gelince bunu iyi anlayamıyorum,şart nedir.

iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
ofice 2003
mrb kolaygelsin mesela en küçük sayı oldugu zaman yeşil ikinci enküçük sayıda sarı üçüncü enküçük sayıda mavi dördüncü enküçük sayıda kırmızı... gibi