sıralama

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba benim sorum biraz basit gelebilir belki ama yapamadım olmadı yardımcı olursanız sevinirim rank formülünü kullanarak derecelendirme yapıyorum yanlız aynı puana sahip olan adamlara aynı rakamı veriyor fakat bir sonraki adama 2 değil de 3 veriyor yani kaç tane aynı rakam varsa bir sonraki onun üstü oluyor ben ise kaç tane birinci olursa olsun 2. olana 2demesini sitiyorum...

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
merhaba benim sorum biraz basit gelebilir belki ama yapamadım olmadı yardımcı olursanız sevinirim rank formülünü kullanarak derecelendirme yapıyorum yanlız aynı puana sahip olan adamlara aynı rakamı veriyor fakat bir sonraki adama 2 değil de 3 veriyor yani kaç tane aynı rakam varsa bir sonraki onun üstü oluyor ben ise kaç tane birinci olursa olsun 2. olana 2demesini sitiyorum...
Merhaba
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B2<$B$2:$B$16)/EĞERSAY($B$2:$B$16;$B$2:$B$16&""))+1
Daha ayrıntılı bilgi almak için "Excel Dershanesi Bölümünde Sıralam İşlemleri" başlığını inceleyiniz.

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
Kod:
=RANK(B2;$B$2:$B$5)+EĞERSAY($B$2:B2;B2)-1
bu formül işinizi görür mü_?

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
ihsan tank üstadım formül çalışıyor ama mantık rank mantığında yani 1 1 1 1 bu sıralamadna sonra gelen rakam 2 değil 4 olarak görünüyor yani ben 4 değil de 2 olmasını istiyorum.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
ihsan tank üstadım formül çalışıyor ama mantık rank mantığında yani 1 1 1 1 bu sıralamadna sonra gelen rakam 2 değil 4 olarak görünüyor yani ben 4 değil de 2 olmasını istiyorum.
Merhaba
Gerek ihsan bey gerekse ben sorunuzu anlayamadık sanırım dosyanızda biraz daha açıklama yaparak örneklendiriniz.