Sıralı Satırlardan Farklı Sıra ile Data Almak????

Excel Vers. ve Dili
İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.11.2020
Merhaba arkadaşlar,
Aslında bu sorumu manuel olarak da çözebilirim ancak ben formülünü öğrenip daha sonra farklı dosyalarda da kullanabilmek istiyorum. Lütfen makro önermeyin çünkü makro bilmiyorum.(Nereden, nasıl makro öğrenebilirim konusunda tavsiyenizi alabilirim). Benim amacım formül öğrenmek (balık tutmayı öğretin bana :)

Şimdi soru şu;
Sheet 1'de A1 hücresinde "AE01", A2 hücresinde "AE02", A3 hücresinde "AZ01", A4 hücresinde "BA01" ... yazıyor diyelim.

Ben Sheet 2'de;
A1 hücresine "KOD=AE01"
A2 hücresine "ADRES=AE01/excelweb"
A3 hücresine "HERHANGİ BİR METİN"
A4 hücresine "DOĞRULAMA=AE01"
A5 hücresi boş
A6 hücresine "KOD=AE02"
A7 hücresine "ADRES=AE02/excelweb"
A8 hücresine "HERHANGİ BİR METİN"
A9 hücresine "DOĞRULAMA=AE02"
A10 hücresi boş
A11 hücresine "KOD=AZ01"
A12 hücresine "ADRES=AZ01/excelweb"
A13 hücresine "HERHANGİ BİR METİN"
A14 hücresine "DOĞRULAMA=AZ01"
A15 hücresi boş

yazdırmak istiyorum. Liste böyle uzayıp gidiyor.

Sorunum ve sizden yardım istediğim kısım şu; "Sheet 2'ye bahsi geçen kodları nasıl getirebilirim.

left, right, concatenate gibi basic formüller ile kodları ve diğer metinleri birleştirebiliryorum ancak bu birleştirme esnasında gerekli yerlerde A1 hücresini al, gerekli yerlerde A2 hücresini al diyemiyorum.
Bildiğiniz gibi formülün içine direk adres verip aşağı doğru çekersem her alt satırda bir sonraki satırı getiriyor, tekrarlama yapamıyorum.

Dediğim gibi bu sadece elimdeki dosya ile alakalı bir soru değil, formülü ve mantığını öğrenmek istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Merhaba,

dosyadepo.com adresine örnek dosyanızı ekleyerek indirme linkini paylaşabilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
İngilizce
23.11.2020
Kusura bakmayın, dosya eklememiştim. Dediğiniz siteyi açamadım ama buraya yükleyebildim sanırım. Küçük açıklamalar da yaptım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Örnek dosyanızla ilk mesajda sorduğunuz birbirine benzemiyor. Ancak anlayabildiğim kadarıyla Formüllerinizi aşağıdaki gibi değiştirip aşağı doğru kopyalarsanız istediğiniz sonuca ulaşırsınız:

C10 Hücresindeki formül:

Kod:
=$C$4&DOLAYLI("Kodlar!A"&(SATIR()-4)/6)&Data!$D$4
C11 hücresineki formül:

Kod:
=$C$5
C12 hücresindeki formül:

Kod:
=$C$6&DOLAYLI("Kodlar!A"&(SATIR()-6)/6)
C13 hücresindeki formül:

Kod:
=$C$7&DOLAYLI("Kodlar!A"&(SATIR()-7)/6)
C14 hücresindeki formül:

Kod:
=$C$8
Formülleri bu şekilde değiştirin ve eğer arada bir satır boş olması gerekiyorsa C10:C15 aralığını seçip aşağı doğru kopyalayın.

Burda sizin aradığınız formül DOLAYLI ve SATIR formülüdür. İkisini birlikte kullanarak altışarlı artan satırların formülünün birerli artan haline dönüştürmüş oluyoruz.

C10 10. satırda olduğundan C10 hücresindeki formülde yer alan SATIR() ifadesi 10 sonucunu verir, daha sonra bundan 4 çıkarıp 6 sonucunu buluyoruz ve çıkan sonucu da 6'ya bölerek 1 sonucunu elde ediyoruz. Formülü aşağıya kopyalayıp C16'ya geldiğimizde bu sefer (16-4)/6 formülü 2 sonucunu veriyor, C22^ye kopyalandığında (22-4)/6=3 sonucunu veriyor vs.

Excel Vers. ve Dili
İngilizce
23.11.2020
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Formüllerin mantığını anladım, böylece yeni 2 tane daha formül öğrenmiş oldum :)

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Hatırlatma: formüller 6 satırda bir yenilendiği için /6 olarak kullandık, 4 satırda bir olsaydı /4 olarak yazmamız gerekecekti. Bu sefer de örneğin 10. satırda kullanacağımız formülde 1'e ulaşmak için (SATIR()-6)/4 olurdu, 2'ye ulaşmak için ise (SATIR()-2)/4 olurdu.