- Excel Vers. ve Dili
- İngilizce
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 23.11.2020
Merhaba arkadaşlar,
Aslında bu sorumu manuel olarak da çözebilirim ancak ben formülünü öğrenip daha sonra farklı dosyalarda da kullanabilmek istiyorum. Lütfen makro önermeyin çünkü makro bilmiyorum.(Nereden, nasıl makro öğrenebilirim konusunda tavsiyenizi alabilirim). Benim amacım formül öğrenmek (balık tutmayı öğretin bana
Şimdi soru şu;
Sheet 1'de A1 hücresinde "AE01", A2 hücresinde "AE02", A3 hücresinde "AZ01", A4 hücresinde "BA01" ... yazıyor diyelim.
Ben Sheet 2'de;
A1 hücresine "KOD=AE01"
A2 hücresine "ADRES=AE01/excelweb"
A3 hücresine "HERHANGİ BİR METİN"
A4 hücresine "DOĞRULAMA=AE01"
A5 hücresi boş
A6 hücresine "KOD=AE02"
A7 hücresine "ADRES=AE02/excelweb"
A8 hücresine "HERHANGİ BİR METİN"
A9 hücresine "DOĞRULAMA=AE02"
A10 hücresi boş
A11 hücresine "KOD=AZ01"
A12 hücresine "ADRES=AZ01/excelweb"
A13 hücresine "HERHANGİ BİR METİN"
A14 hücresine "DOĞRULAMA=AZ01"
A15 hücresi boş
yazdırmak istiyorum. Liste böyle uzayıp gidiyor.
Sorunum ve sizden yardım istediğim kısım şu; "Sheet 2'ye bahsi geçen kodları nasıl getirebilirim.
left, right, concatenate gibi basic formüller ile kodları ve diğer metinleri birleştirebiliryorum ancak bu birleştirme esnasında gerekli yerlerde A1 hücresini al, gerekli yerlerde A2 hücresini al diyemiyorum.
Bildiğiniz gibi formülün içine direk adres verip aşağı doğru çekersem her alt satırda bir sonraki satırı getiriyor, tekrarlama yapamıyorum.
Dediğim gibi bu sadece elimdeki dosya ile alakalı bir soru değil, formülü ve mantığını öğrenmek istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Aslında bu sorumu manuel olarak da çözebilirim ancak ben formülünü öğrenip daha sonra farklı dosyalarda da kullanabilmek istiyorum. Lütfen makro önermeyin çünkü makro bilmiyorum.(Nereden, nasıl makro öğrenebilirim konusunda tavsiyenizi alabilirim). Benim amacım formül öğrenmek (balık tutmayı öğretin bana
Şimdi soru şu;
Sheet 1'de A1 hücresinde "AE01", A2 hücresinde "AE02", A3 hücresinde "AZ01", A4 hücresinde "BA01" ... yazıyor diyelim.
Ben Sheet 2'de;
A1 hücresine "KOD=AE01"
A2 hücresine "ADRES=AE01/excelweb"
A3 hücresine "HERHANGİ BİR METİN"
A4 hücresine "DOĞRULAMA=AE01"
A5 hücresi boş
A6 hücresine "KOD=AE02"
A7 hücresine "ADRES=AE02/excelweb"
A8 hücresine "HERHANGİ BİR METİN"
A9 hücresine "DOĞRULAMA=AE02"
A10 hücresi boş
A11 hücresine "KOD=AZ01"
A12 hücresine "ADRES=AZ01/excelweb"
A13 hücresine "HERHANGİ BİR METİN"
A14 hücresine "DOĞRULAMA=AZ01"
A15 hücresi boş
yazdırmak istiyorum. Liste böyle uzayıp gidiyor.
Sorunum ve sizden yardım istediğim kısım şu; "Sheet 2'ye bahsi geçen kodları nasıl getirebilirim.
left, right, concatenate gibi basic formüller ile kodları ve diğer metinleri birleştirebiliryorum ancak bu birleştirme esnasında gerekli yerlerde A1 hücresini al, gerekli yerlerde A2 hücresini al diyemiyorum.
Bildiğiniz gibi formülün içine direk adres verip aşağı doğru çekersem her alt satırda bir sonraki satırı getiriyor, tekrarlama yapamıyorum.
Dediğim gibi bu sadece elimdeki dosya ile alakalı bir soru değil, formülü ve mantığını öğrenmek istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.