Sırayla Yaz

Katılım
30 Temmuz 2004
Mesajlar
163
Selamlar


1 Sayfada 5 isim var bunlardan 1. sıra ve 3. sıradaki ali diğerleri veli ahmet mehmet
2. Sayfada ali ismini düşey aratıp aratıp karşısındaki hücreyi yazdırıyorum fakat ali 2 tane olduğundan ikinciyi de bir alt satıra yazmasını istiyorum

olabilirmi?

Teşekkürler
 
G

Guest

Misafir
Merhaba

Kullandığınız formul istenen bilgiyi aranan alanda bulduğu ilk değeri dikkate alır.Eğer istenen bilgi aranan alanda birden fazla ise ilk bulduğunu dikkate alır ve sonrakileri dikkate almaz.Bunu engellemek için,isimlerin farklı gösterilmesini gerekir örnekolarak ahmet-1 gibi sınıflandırma yapmanız gerekiyor.
 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,177
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
SORU: (bir tablodan istenilen kritere bağlı değerlerin bulunarak başka bir tabloya yazdırılması) tam olarak buysa...

makro haricinde çözüm var ama biraz uğraşman gerek..
diyelim ki A1:N500 arasındaki bir tablonuz var
1 ve 2 nolu satırlarda sıra,adı,soyadı,falan,filan vs.. veri başlıklarınız var.

O ve P sütunlarını süzme işleri için ayır

P1= arama yaptıracağın değeri yaz
diyelim ki ada göre arama yaptıracaksın ve bu değer B sütununda
P2 hücresine B1 yaz
P3=EÐER(O3="";"";BİRLEÞTİR("B";O3+1))
bu formülü 500.cü satıra kadar aşağı doğru kopyala ve yapıştır
O3=EÐER(EHATALIYSA(KAÇINCI($P$1;DOLAYLI(P2):B500;0)+O2);"";KAÇINCI($P$1;DOLAYLI(P2):B500;0)+O2)
bu formülü 500.cü satıra kadar aşağı doğru kopyala ve yapıştır
buraya kadar doğru yaptıysan
P3 ve P4 adreslerinde B4,B5 sonuçları,O4,O5 adreslerinde 3,4 değerleri çıkacak
bunları bulduysanız 2.ci sayfaya geçin ve
A3=sayfa1!P3
bu formülü 500.cü satıra kadar aşağı doğru kopyala ve yapıştır
B3=EÐER(EHATALIYSA(İNDİS(sayfa1!A:N;A3;2));"";(İNDİS(sayfa1!A:N;A3;2)))
ve bunuda aşağı doğru kopyala
ilk sayfadaki bulunan değerin yan hücrelerini almak istersen B3 e yazdığın formülün içindeki 2 sayısını değiştir..(bu sütun sayısı A için 1, B için 2 vs..)

bu makro kullanmadan bir tablodan bir kritere bağlı süzme işlemi
kriter sayısını çoğaltmak mümkün yapmanız gereken ilk süzme işleminden sonra oluşturduğunuz tabloyu aynı sistemle başka bir sayfaya tekrar süzmek

yada 1,3,4.cü kriterleri tüm liste alıp 2.ci kritere göre tablo oluşturmak da mümkün

çözümünü bulduğunuz sorunlarla uğraşmanız dileğiyle..herkese iyi çalışmalar...
 

Salyangoz

Altın Üye
Katılım
27 Eylül 2007
Mesajlar
107
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 English
Office 2010 English
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-07-2029
Selamlar Arkadaşlar,

Bir süredir forumda aradığım ihtiyacım olan bilgiye bu mesajda ulaştım, yaklaşık 10 sene geçmiş görünüyor, burada yazılanları bir bir denedim ancak olmadı.

Benimde amacım; Bir liste içerisinde, ilk sütunda aynı olan isimlerin karşısında yazan bilgiler ile başka bir sayfaya gelmesini formül ile sağlamak, ilgili çözüm günümüzde geçerli mi bilemedim ve sormak istedim ? Normalde VLOOKUP ile ilk gördüğünü getiriyoruz ama ben sonraki gördüklerini de getirtmek istiyorum.

Formülleri aşağıdaki gibi çevirip denedim;

=IF(O3="";"";CONCATENATE("B";O3+1))
=IF(ISERROR(MATCH($P$1;INDIRECT(P2):B500;0)+O2);"";MATCH($P$1;INDIRECT(P2):B500;0)+O2)
=IF(ISERROR(INDEX(Sheet1!A:N;A3;2));"";(INDEX(Sheet1!A:N;A3;2)))
Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.
 
Üst