Solver yada Çözücü makrosu

Katılım
22 Nisan 2005
Mesajlar
9
Merhabalar,
Ben excelde çözücü eklentisini kurdum. Araçlar menüsü altında ortaya çıkan Çözücü seçeneğini kullanarak çözümler yapabiliyorum.
Ayrıca Bu işlemleri makro halinde yazdım, çok güzel çalışıyor.
Ancak benim takıldığım nokta;
Oluşturduğum bu makronun çalışabilmesi için mutlaka dosyayı açar açmaz hemen Araçlar/Çözücü yü tıklamam ve daha sonra açılan formu hiçbir işlem yapmadan kapatmam gerekiyor. Hazırladığım makro bu işlem yapılmadan çalışmıyor. Bir kere Araçlar/Çözücü ve Kapat işlemi yapıldıktan sonra makroyu bağladığım düğme iş görmeye başlıyor. Dosya kapatılıp tekrar açıldığında yine aynı sorun ortaya çıkıyor.
Bu sorunu çözmek için;

1. Makro yardımıyla, Araçlar menüsüne tıkla, Çözücü seçeneğine tıkla ve açılan formu kapat komutlarını nasıl oluşturabilirim? (AutoOpen makrosu içerisine yerleştireceğim)
2. Eğer excelde çözücü eklentisi kurulmamışsa bu eklentiyi kuran bir makro nasıl yapılabilir? (AutoOpen makrosu içerisine yerleştireceğim)
 
Katılım
22 Nisan 2005
Mesajlar
9
Arkadaşlar,
Takıldığım konulara çözüm buldum ama biraz amatörce...:)

ÇÃ?ZÜCÜ EKLENTİSİ KURULMAMIÞSA KURAN, KURULMUÞSA ÇÃ?ZÜCÜYÜ AÇIP KAPATAN MAKRO İÇİN

Sub Auto_Open()
If AddIns("Çözücü Eklentisi").Installed = True Then
Application.SendKeys ("%ac")
Application.SendKeys ("%{F4}")
Else
Application.SendKeys ("%ae")
AddIns("Çözücü Eklentisi").Installed = True
Application.SendKeys ("{ENTER}")
Application.SendKeys ("%ac")
Application.SendKeys ("%{F4}")
End If
End Sub

Bu çözüm tabiiki Türkçe Excel için iş görüyor ama İngilizce için çalışmaz sanırım.
Başka bir çözüm önerisi olan varsa denemeyi isterim.
Hepinize iyi çalışmalar...
 
Üst