son 4 hane haricindekileri yazdırmak

sinful

Banned
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Arkadaşlar selam,

12.374,678 gibi bir tutarımız var bu tutarın 12.374 olan kısmını başka bir hücreye yazdırmak istiyorum nasıl yapabilirim tıkandım kaldım?Çok teşekkürler.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
tamsayı formülünü kullanın

İ

İhsan Tank

Misafir
Arkadaşlar selam,

12.374,678 gibi bir tutarımız var bu tutarın 12.374 olan kısmını başka bir hücreye yazdırmak istiyorum nasıl yapabilirim tıkandım kaldım?Çok teşekkürler.
merhaba
Kod:
=TABANAYUVARLA(A1;1)
bunu
veya
Kod:
=TAMSAYI(A1)
bu formülü kullanınız

sinful

Banned
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Ama sayı değil ki metin olarak tanımlanmış.Başka bir programdan aktardığım için.Bana son 4 hane hariç başa kadar olanı al gibi fir formül lazım.

suatbayhan

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/11/2026
Merhaba sayın sinful,
Sayının C4 hücresinde olduğunu varsayarak,
=SOLDAN(C4;BUL(",";C4)-1)
formülü işinizi görür mü?
Selamlar...

sinful

Banned
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Örnek ekleyemiyorum çünkü dosya boyutunu düşeremiyorum.Sayın Suat Bayhan vermiş olduğunuz formül maalesef çalışmıyor:(

İ

İhsan Tank

Misafir
asıl dosyanızı değil de ona benzer bir kaçtene örnek ekliyerek bir dosya hazırlayın biz de yardım etmeye çalışalım

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Örnek ekleyemiyorum çünkü dosya boyutunu düşeremiyorum.Sayın Suat Bayhan vermiş olduğunuz formül maalesef çalışmıyor:(
sizde örnek olarak küçük bir dosya ekleseniz

suat bey'in formülünü
Kod:
=--SOLDAN(C4;BUL(",";C4)-1)
şeklinde tekrardan dener misiniz

suatbayhan

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/11/2026
Bende çalışıyor.
Ama örnek bir dosya ekleseniz daha rahat sonuca ulaşılabilir.
Selamlar...

sinful

Banned
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
http://www.mediafire.com/?860wr50vha7ame2

Arkadaşlar bu adresten dosyayı yükleyebilirmisiniz lütfen.Burada asıl yapmak istediğimi anlatacağım, bu listeyi başka bir programdan transfer ettim ancak ekli sayfada göreceğiniz üzere sayıların bin hanelerini de virgül olarak algılamış durumda.Bu tutarların bin hanelerini nokta küsüratlarını virgül olarak ve sayı olarak tanımlatmak istiyorum.Yardım ve desteğinizi rica ederim.

Saygılar,

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
http://www.mediafire.com/?860wr50vha7ame2

Arkadaşlar bu adresten dosyayı yükleyebilirmisiniz lütfen.Burada asıl yapmak istediğimi anlatacağım, bu listeyi başka bir programdan transfer ettim ancak ekli sayfada göreceğiniz üzere sayıların bin hanelerini de virgül olarak algılamış durumda.Bu tutarların bin hanelerini nokta küsüratlarını virgül olarak ve sayı olarak tanımlatmak istiyorum.Yardım ve desteğinizi rica ederim.

Saygılar,
şirketten bağlananlar için bloke olabilir, bende sayfayı bloke etti

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
bunu denermisiniz.

=SAYIYAÇEVİR(YERİNEKOY(YERİNEKOY(EĞER(UZUNLUK(A2)-4>0;PARÇAAL(A2;1;UZUNLUK(A2)-4);0);",";"");".";","))

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Alternatif olarak C2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz. Formülü diğer hücrelere sürükleyin.

Kod:
=EĞER(YADA(A2="";SOLDAN(A2;2)="--");"";EĞER(ESAYIYSA(--YERİNEKOY(A2;"³³";""));AŞAĞIYUVARLA(YERİNEKOY(A2;"³³";"");0);EĞER(UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;"³³";""))-UZUNLUK(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(A2;"³³";"");",";"."))=2;AŞAĞIYUVARLA(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(A2;"³³";"");",";".";1);0);EĞER(UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;"³³";""))-UZUNLUK(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(A2;"³³";"");",";"."))=3;AŞAĞIYUVARLA(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(A2;"³³";"");",";".";1);",";".";1);0)))))
Bazı hücrelerdeki verilerinizi düzeni bozuk. Bu verileri formülle düzeltme işlemi uygulamadım. Zaten uygulamaya çalışsak da excel formül uzun olduğu için kabul etmez. Fakat bu verileride düzeltelim derseniz yardımcı sütunlar kullanarak çözüme gidebiliriz.

Örnek;

,068,232,745
1,880,540 -
,119,170,735
,261,422,263³³

Yardımcı sütun kullanılarak çözüm uygulaması;

C2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. Formülü diğer hücrelere sürükleyin.
Kod:
=EĞER(YADA(A2="";SOLDAN(A2;2)="--");"";EĞER(SAĞDAN(A2;1)="-";YERİNEKOY(SOLDAN(A2;UZUNLUK(A2)-2);"³³";"");YERİNEKOY(A2;"³³";"")))
E2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. Formülü diğer hücrelere sürükleyin.
Kod:
=EĞER(C2="";"";EĞER(ESAYIYSA(--YERİNEKOY(C2;"³³";""));AŞAĞIYUVARLA(YERİNEKOY(C2;"³³";"");0);EĞER(UZUNLUK(YERİNEKOY(C2;"³³";""))-UZUNLUK(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(C2;"³³";"");",";"."))=2;AŞAĞIYUVARLA(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(C2;"³³";"");",";".";1);0);EĞER(UZUNLUK(YERİNEKOY(C2;"³³";""))-UZUNLUK(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(C2;"³³";"");",";"."))=3;AŞAĞIYUVARLA(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(C2;"³³";"");",";".";1);",";".";1);0)))))
Bu işlemlerden sonra E sütununa filtre uygulayın ve #DEĞER! ifadelerini süzün. Göreceksiniz ki yukarıda kırmızı renkle belirttiğim hatalı veriler listelenecektir. Bunların gerçek değerlerini bilmedim için herhangibir düzenleme yapamadım.

Umarım bu çözümler işinize yarar.