• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son kelimeyi alan excel'deki fonksiyon nasıl makrolaştırÃ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bezl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 - Eng
A1 = Turgut Reis Cd. No: 5/5 Tandoğan / ANKARA
Kod:
{=RIGHT(A1;LEN(A1)-MAX(ROW(INDIRECT("1:"&LEN(A1))) *(MID(A1;ROW(INDIRECT("1:"&LEN(A1)));1)=" ")))}
ANKARA
formülü makro ile nasıl son(hucre) şeklinde function yapılabilir. Kod için yardımcı olursanız. sevinirim.

Sayın bezl,

Basit bir düşünce ile yapılmış kullanıcı fonksiyonunu ekliyorum, umarım işinize yarar

[vb:1:66a441ee21]Function sonkelime(giris)
kelimeler = Split(Trim(giris), " ")
sonkelime = kelimeler(UBound(kelimeler))
End Function[/vb:1:66a441ee21]

çok teşekkürler veyselemre,
peki ilk kelime için ne yapabiliriz.

[vb:1:a13e8f0271]Function ilkkelime(giris)
ilkkelime = kelimeler(LBound(kelimeler))
End Function[/vb:1:a13e8f0271]

teşekkürler...
Kod:
aynı işi yapıyor gibi geldi bana, birde bu ubound ve lbound fonksiyonları ne olaki vbasic editorunde arattım böyle bir şey bulamadım.

split ile girilen veriyi boşlukları dikkate alarak kelimeler dizisine atıyoruz, lbound kelimeler dizisinin ilk indeks sayısını, ubound son indeks sayısını veriyor. Yani girdiğimiz veri 5 kelimeden oluşuyorsa kelimeler(lbound(kelimeler)), kelimeler(0) le eşit oluyor, kelimeler(ubound(kelimeler)), kelimeler(4) le eşit oluyor

Sayın veyselemre,

Sadece bu mesajdaki soru değil, genelde forumdaki sorulara hazırladığınız pratik ve işlevsel çözümleriniz çok güzel.

Lütfen tebriklerimi kabul ediniz.

Sayın Haluk

Sizin gibi bir üstadın, bu güzel sözlerinize muhatab olmak çok güzel, ama bu forumdan öğrendiklerimi, tekrar foruma vermekten başka bir şey değil, tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım.

Sn Haluk beye aynen katılıyorum. Bugüne kadarki katkılarınız nedeniyle bende hem tebrik hemde teşekkür ediyorum.

Sayın Levent Bey, size de çok teşekkür ederim, asıl sizin yaptığınız olağanüstü bir performans, bu kadar soruya yetişmek, bu kadar cevap yazmak, anlatmak, zoru başarıyorsunuz...

Geri