Son satılan 50 ürün

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Merhaba;
Alternatif olsun.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

İşte budur. Eline emeğine sağlık.
Sorum çok basitti ama çözümünün o kadar kolay olmadığının farkındaydım.
Eğer her hücrede kullandığın fomüllerin ne anlama geldiğini de kısaca yazabilirsen ben de kendimi geliştirme imkanı bulabilirim. Teşekkürler

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tabloyu kısaca yorumlamak gerekirse;

D sütunu= C sütununda var olan her veri için sıralama sayısı üretildi.
E sütunu= veriler ters sırada (son veriden başlayarak) alındı.
F sütunu= E sütun verileri toplandı.
J1 hücresi= "son kaç satış" sorusu için esnek seçenek hücresi (kullanıcı 50 sayısını isteğine göre düzenleyebilir)
L1 ve M1 hücresi= alınan verilerin toplam sayısı (formüllerde kullanılmadı sadece kontrol ve gözlem amaçlı)
G sütunu= F sütununda ilgili satır kontrol edilerek J1 hücresinden küçük ise D sütun değeri alındı
H sütunu= eğer G sütunu satır değeri boş ise pas geçildi değilse; D sütununda G sütunundaki büyüklük değeri bulunarak A sütun değeri alındı.
I sütunu= eğer G sütunu satır değeri boş ise pas geçildi değilse; D sütununda G sütunundaki büyüklük değeri bulunarak B sütun değeri alındı.
J sütunu= eğer G sütunu satır değeri boş ise pas geçildi değilse; D sütununda G sütunundaki büyüklük değeri bulunarak C sütun değeri alındı.
K sütunu= J sütunu satır değeri boş ise pas geçildi; değilse I sütun değerleri mukayese edilerek J sütun değerleri toplatıldı.
L sütunu = gri hücrelerde tabloya alınan bir/birçok tekrarlı isimlerin en son yazılanın karşılığına yine tablodaki yine tablodaki isim eşitlikli toplamları alındı.
M sütunu = gri hücrelerde tabloya alınan bir/birçok tekrarlı isimlerin en son yazılanın karşılığına yine tablodaki yine tablodaki isim eşitlikli toplamları son veri J1 hücre değerini geçmeyecek şekilde alındı.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Çok teşekkür ederim. Bu veriler benim için başyapıt olacak.

Umarım bunların VB kodların da bulurum biyerlerden