sonuçları görmek

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Merhaba,
linkteki dosyada, farklı bir çalışmadaki kodları kullanmaya çalıştım kısmende olsa cevap verdi... tam anlamıyla çözmek için yardımınıza ihtiyacım olacak.

ürün bazında kalan sayfasında, gelenden satılanı çıkarılıp kalanı görmek istiyorum.
ürün isimleri ve miktar sayfaya her girişte geliyor, fakat miktar gelenden satılanı düşmeden geliyor, bunu ürün ismine göre tam sonuç olarak gelmesi gerekiyor. bide her üründen bir tane olacak şekilde... farklı tarihte giren çıkan olacağı için tarihe göre değilde isme göre olması gerekiyor.

Yine ürün ismine göre ürünlerin toplam alış ve satılış maliyetlerinin ortalamasını çekmek istiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar hayırlı günler dilerim

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
merhaba ilinize teşekkür ederim.
dosyayı incelelim fakat gelenden satılanı çıkarmıyor h27 kablo mesela 17 kalması gerek 20 olarak gösteriyor.
artı olarak sütunlar eklenmiş ama bir anlam olmayacağı için karışıklığa sebep verecektir. gönderdiğim dosyada değişiklik yapabilirsek sevinirim.
kar zarar durumunu formülle ekleyeceğim. yüzdelik hesaplar eklenecek, o nedenle aynı üründen girişler farklı tarih aralığında olacaktır.bana bunların toplamından satılanın toplamı düşerek net bilgi vermesi lazm. alış ve satış maliyet ortalaması da yine gelen aynı ürün toplamının ortalaması diğeri de satılanın :) bu şekilde bir değişikliğie gidebilirsek memnun olurum.
tekrardan teşekür ediyorum. hoşçakalın

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
aslında tabloyu tam inceleseydiniz gelen verilerin A,B,C,D,E sütunlarında;
Satılan verilerin F,G sütununda;
İki sayfadan istenilen sonuçların ise H,I,J sütunlarında (örneklediğiniz H27 kablo kalanınında H sütunda) olduğunu görecektiniz.
Yani gelen maliyetini , ortalamasını , kalan maliyetini ve ortalamasını görerek kalan ürünü en az kaça satmanız gerektiğini görebileceğiniz tam bir analiz sayfasıydı.
Sadece gelen-satılan makrosunun olduğu aşağıdaki (eksiklerini yukarda yazdığınıza göre formülle tamamlayacaksınız) eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Link:

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
merhaba günaydın muygun hocam,
ellerinize sağlık yaptığınız çalışma güzel ama konu çok farklı bi yere gitmiş durumda...
benim ilk paylaştığım dosya üzerinden anlatıyorum.
kalan sayfasına her girdimizde... gelen ne kadar ürün var ise her üründen 1 adet olacak şekilde satılanı da varsa onu çıkarıp kalanı gösterecek bu a ve b sütunları içindir.
c sütunu için yani alış maliyet ortalamasına gelince. mesela h27 kablo dediğimiz ürünü ele alalım bu üründen farklı zaman dilimlerinde 100 lerce aldığımızı var sayalım. örneğin 115 tane aldık. kimini 15 tl den kimini 16 tl den yani farklı rakam farklı zaman biz bunun toplamını kaç adet aldıysak ona bölüp sonucunun c sütuna yazması.
d sütünu içinse bu alış ortalamasının satış ortalaması.

umarım açıklayıcı olmuşumdur. teşekkür ediyorum ilginiz için değerli yardımınızı bekliyorum. hoşçakalın

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
"E" sütununda hangi bilgiyi görmek istiyorsunuz?

Sizin eklediğiniz haliyle TEDARİKÇİ görünüyor ama başlıkla örtüşmüyor gibi görünüyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
e sutun boş kalacak korhan bey, kodlar uyuşmadığı için o veriler geliyor bilginize...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Deneyiniz.

C++:
Private Sub Worksheet_Activate()
    Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, S3 As Worksheet, Dizi As Object, X As Long, Say As Long

Application.ScreenUpdating = False

Set S1 = Sheets("GELEN")
    Set S2 = Sheets("SATILAN")
    Set S3 = Sheets("KALAN")
    Set Dizi = CreateObject("Scripting.Dictionary")

S3.Range("A3:E" & S3.Rows.Count).ClearContents

Son = S1.Cells(S1.Rows.Count, 1).End(3).Row
    If Son = 3 Then Son = 4

Veri = S1.Range("A3:G" & Son).Value

ReDim Liste(1 To UBound(Veri), 1 To 8)

For X = LBound(Veri) To UBound(Veri)
        If Not Dizi.Exists(Veri(X, 2)) Then
            Say = Say + 1
            Dizi.Add Veri(X, 2), Say
            Liste(Say, 1) = Veri(X, 2)
            Liste(Say, 2) = Veri(X, 3)
            Liste(Say, 3) = Veri(X, 4)
            Liste(Say, 4) = 0
            Liste(Say, 5) = "-"
            Liste(Say, 6) = Veri(X, 5)
        Else
            Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 2) = Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 2) + Veri(X, 3)
            Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 6) = Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 6) + Veri(X, 5)
            Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 3) = Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 6) / Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 2)
        End If
    Next

Son = S2.Cells(S2.Rows.Count, 1).End(3).Row
    Veri = S2.Range("A3:G" & Son).Value

For X = LBound(Veri) To UBound(Veri)
        If Not Dizi.Exists(Veri(X, 2)) Then
            Say = Say + 1
            Dizi.Add Veri(X, 2), Say
            Liste(Say, 1) = Veri(X, 2)
            Liste(Say, 2) = Veri(X, 3) * -1
            Liste(Say, 3) = 0
            Liste(Say, 4) = Veri(X, 4)
            Liste(Say, 5) = "-"
            Liste(Say, 7) = Veri(X, 3)
            Liste(Say, 8) = Veri(X, 5)
        Else
            Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 2) = Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 2) - Veri(X, 3)
            Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 7) = Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 7) + Veri(X, 3)
            Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 8) = Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 8) + Veri(X, 5)
            Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 4) = Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 8) / Liste(Dizi.Item(Veri(X, 2)), 7)
        End If
    Next

S3.Range("A3").Resize(Say, 5) = Liste

Set S1 = Nothing
    Set S2 = Nothing
    Set S3 = Nothing
    Set Dizi = Nothing

Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
TEŞEKKÜRLER KORHAN BEY,
Satılan sayfasında veri olmayınca kalan sayfasında abuk subuk veriler ortaya çıkıyor. ona bi göz atabilirmiyiz ayrıca kar zarar durumuna - geliyor makronun o kısma bir şey yapması gerekmiyor, orayı formül ile halledeyim. :)