sorgu hatası

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Arkadaşlar kişilerin almış olduğu eğitimleri Sayfa1 kısmında bulunan A sütünundaki İSİMLERİNE göre sorgulattırarak Sayfa1'de bulunan B2,B3,B4,B5........ kısımlarına formüller ile otomatik yazdırmak istiyorum.EĞER komutu ile yaptırdığımda DATA kısmında ALİ ismi 4 adet olduğu için sorgulama yapamıyor.Buna başka nasıl bir formül uygulayabiliriz?

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Data sayfasındaki tüm isimler 4 'er tane ve sıralı şekilde mi? Yoksa karışık ve sayısı değişken mi?

.

İ

İhsan Tank

Misafir
Arkadaşlar kişilerin almış olduğu eğitimleri Sayfa1 kısmında bulunan A sütünundaki İSİMLERİNE göre sorgulattırarak Sayfa1'de bulunan B2,B3,B4,B5........ kısımlarına formüller ile otomatik yazdırmak istiyorum.EĞER komutu ile yaptırdığımda DATA kısmında ALİ ismi 4 adet olduğu için sorgulama yapamıyor.Buna başka nasıl bir formül uygulayabiliriz?

İyi çalışmalar.
eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Öncelikle kısa sürede vermiş olduğunuz cevabınız için teşekkür ediyorum.Sayfa1 deki satırı 3'e düşürdüm ancak bir noktayı belirtmeyi unutmuşum.Bazı durumlarda farklı datalar ve sorgulamalar olabiliyor.Detaylı açıklamasını ek'te gönderiyorum.DATA kısmında tüm isimler 4'er adet değildir.Yeri geldiğinde A sütünu 1,2,3 adet olabiliyor.Umarım uygun bir açıklama belirmişimdir.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Öncelikle kısa sürede vermiş olduğunuz cevabınız için teşekkür ediyorum.Sayfa1 deki satırı 3'e düşürdüm ancak bir noktayı belirtmeyi unutmuşum.Bazı durumlarda farklı datalar ve sorgulamalar olabiliyor.Detaylı açıklamasını ek'te gönderiyorum.DATA kısmında tüm isimler 4'er adet değildir.Yeri geldiğinde A sütünu 1,2,3 adet olabiliyor.Umarım uygun bir açıklama belirmişimdir.
dosyanız ekte
lütfen özelden mesaj göndermeyin sorularınızla alakalı

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Kusura bakmayın arkadaşlar ona dikkat etmemiştim.Verdiğiniz formülleri kendi formuma adapte ettim gayet iyi çalışıyor ancak arkadaşlar hücre hesaplaması çok aşırı şekilde yavaş.Bu formu günün her günü database'i güncelleyip çıktı alacağımdan hızıda önemli.Hızının yavaş olması neden olabilir acaba?Formüllerin fazla olmasına bağlı olabilirmi?Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
İhsan bey vermiş olduğunuz formülü orjinal dosyama maalesef uyarlayamadım.Ona da bakarsanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar