sorgulama hakkında

Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
25
burada öye bir user form olsun ki rapor sheetinde userforma .. İle başlayanları listelesin dediğimizde veri 1 veri 2 ve veri 3 dei dataları search edip o isimle başlayanları listeleyecek...
 
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
25
öncelikle bu dosyayı bu şekline getirmemde yardımcı olan üstadlara teşekküler.. bir iki düzenleme daha yapabilirsek çok iyi olacak..
1. rapor sheetinde userformda .. ile başlayanları KEŞİDECİ adlarını listelemek istiyorum.
2. şimdi giriş sheetinde veriler girilditen sonra veri aktar butonuyla veriler önce database sheetien sonra da ilgili sheetlere kayıt ediliyordu. şimdi sorunum şu.. ben bütün bu işlemler yapıldıktan sonra, database ekranında işte senet tahsil edildi ise tutar kısmından veriyi silip tahsil kısmın yazacam. ama aynı zamana bu değişiklik bu veri hangi firmaya aitse o firmanın sheetin de de eş anlı olarak değiştirilebilsin.
3. firmlardaki shhet ismini bir hücreye nasıl yadırabiliriz. sheet ismi değiştikçe otomatik olarak o hüceredki isim de değişsin.
Teşekkürler.
 
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
25
yadımlarınızı bekliyorum..

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. teşekkürler..
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
1-Keşideci adlarına göre listeleme yapıldı.
3. sorunuz da yapıldı.
2nci sorunuz için giriş sheetinde giriş yapılırken girişlere birer ip numarası verirseniz diğer sayfalarada bu ip numarası ile kayıt yaparsanız diğer yapılan değişiklik için ilgili sayfada arayıp bulması dağa çabuk olur.Aksi takdirde bu değişiklik uzun zaman alacaktır.Yapılmadı.:cool:
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Set s1 = Sheets("Database")
[A6:F65536].ClearContents
d = 5
Application.ScreenUpdating = False
For b = 6 To s1.[B65536].End(3).Row
If UCase(Replace(Replace(s1.Cells(b, "C"), "ı", "I"), "i", "İ")) Like UCase(TextBox2.Value) & "*" Then
d = d + 1
Cells(d, "a") = s1.Cells(b, "c")
Cells(d, "b") = s1.Cells(b, "b")
Cells(d, "c") = s1.Cells(b, "d")
Cells(d, "d") = s1.Cells(b, "e")
Cells(d, "e") = s1.Cells(b, "f")
Cells(d, "f") = s1.Cells(b, "g")
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
ListBox2.RowSource = "A6:f" & [B65536].End(3).Row
Set s1 = Nothing
End Sub
 
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
25
Üstad TeŞekkÜrer. Şu Ip Numarasi Oplayini Anlayamadim. Bana Yukaridakİ Dosyaya Örnek Yapip GÖnderebİlİr Mİsİn.

Tekrara TeŞekkÜrler Üstad..
 
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
25
TeŞekkÜrler Üstad

Üstad TeŞekkÜrer. Şu Ip Numarasi Oplayini Anlayamadim. Bana Yukaridakİ Dosyaya Örnek Yapip GÖnderebİlİr Mİsİn.

Tekrara TeŞekkÜrler Üstad..
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Her kayıta bir numara verilecek.Bu numaralar benzesiz olacak.Diğer sayfalarada kayıt yapılırken bu numarada kayıt edilecek.
 
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
25
örnek lütfen...

yukarıdaki dosyada örneklendirir misiniz üstad lütfen..

teşekkürler..
 
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
25
bu konuda yardım edebilir misiniz?

yukarıdaki dosyada kaldım. yardım edebilir misiniz
 
Üst