Soru bankası programı

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar ;

Excelde sütunları soru numarası - soru kökü - A şıkkı - B şıkkı - C şıkkı - D şıkkı ve Doğru Cevap olarak adlandırdım ve soruları satırlara yazdım ve bu excel dosyasını accesse bağladım ve raporlatıyorum.

Burada sizden yardım istediğim konular mevcut ve yardımcı olursanız sevinirim:

Örnek olarak soru bankasında 250 adet 4 seçenekli soru mevcut

1 - Bu sorulardan random seçerek istediğim adette soru bukleti oluşturmak istiyorum (örneğin 250 sorudan 20 soruluk bir sınav)

2 - Bu sınavı yaparken çoklu grup oluşturmak istiyorum (A ve B grubu gibi)

3 - Sınavı oluştururken soru seçeneklerini bankanın kendi kendine karıştırmasını istiyorum. (Örneğin benim excel tablosuna A-B-C-D seçeneklerine girdiğim şıklar A kitapçığında random şekilde karışık ve B kitapçığında random şekilde karışık olsun.)

4 - Sınav bukleti olarak hazırlanan soruların doğru cevapları ayrı bir rapor sayfasında olsun. Örneğin benim hazırladığım tabloda 3ncü sorunun cevabı C şıkkı ama bu soru sınav bukletine girerken seçenekler karışık olarak yer alacağı için C şıkkındaki cevap A şıkkında yer alabilir. Bu durumda o sorunun cevabı A şıkkı olmalı.

Çok şey istemiş gibi görünüyorum ama sizin gibi bu konularda üstad olan arkadaşlar için sanırım çok kolaydır.

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Yardımlarınızı bekliyorum...Şimdiden teşekkürler....

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Site yeni olduğunuz için sizin yapmanız gerekeni yaparak tablodaki en azından soru diyebileceğimiz satırları ben oluşturdum.
Böyle bir örneği denemek için en az 40 soruluk bir veri tabanı gerekir. Bundan sonraki örneklerinizin yeterli veri ile dolu olacağına eminim. :)
Tabloya gelince 4 sayfadan oluşan bir tablo
1.sayfanız sorubank sayfası (soruları,seçenekleri ve doğru cevap seçeneğini burda gireceksiniz. Ayrıca H sütunundaki gri hücreyi sorularınız kadar çoğaltın)
2. sayfa hs sayfası burda bir işlem yok (kodlar yeterli gelmezse yani soru sayınız artarsa buradada renkli hücreleri aşağı doğru yeterince çoğaltın)
3. sayfanız sonuçlu sayfası (bu sayfa sizin için soru,cevap, seçenekler ve doğru seçenek+doğru sonucun olduğu sayfa)
4-sayfa A_B sayfası (bu sayfada hangi grup için kaç soru çıkarmak istiyorsanız mavi alanlara soru sayısını girin ve soruları oluştur butonuna basın. Artık sınav başlıyabilir.) :)
Takılırsanız sorun. Ayrıca tabloyu denerken mutlaka manuel olarak test edin (gecenin 2:30'unda gözden kaçırdığım nokta olabilir.)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba;

öncelikle bu kadar kısa sürede derdime derman olduğunuz için size ne kadar teşekkür etsem azdır. forumda yeni olmanın acemiliğini yavaş yavaş üzerimden atacağım. bundan sonraki sorularımda böyle hatalar olmaz :)

yaptığınız tablo için gerçekten çok teşekkür ederim. elbette insan beyninin sınırsız düşünce yapısında isteklerinin sonu yok ama ben tablo ile ilgili bir ek özellik olabilirliğini sormak istiyorum...

1 - soru grupları olarak A ve B gruplarına ayırıyor. Bu konuda sıkıntı yok gayet güzel ama...:) A ve B grubundaki sorular aynı olsa da sadece soru ve şıklarının yeri değişse olabilir mi?yani random olarak örneğin 40 soru istiyoruz. bu 40 soruyu soru bankasından random olarak seçiyoruz A ve B grubuna atıyoruz. sorular aynı olmak kaydıyla sadece soruların ve şıklarının yeri değişsin istiyorum:) çok şey mi istiyorum....

ilginize tekrar teşekkür ederim..ellerinize sağlık...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Yapılabilirliği olduğu ve anlayabildiğim sürece hiçbirşey çok değildir. :)
Tablonun kullanımında bir değişiklik yok
sorubank sayfasında A:G aralığına gerekli verilerinizi girin.
A_B sayfasında soru miktarını mavi alana girin ve soruları oluştur'a basın.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
sayın hocam ben bu soru bankasını biraz daha geliştirmek istedim ama maalesef beceremedim...istediğim olay şudur : burada tek bir tablo mevcut olup bütün sorular aynı tablodan alınmaktadır...ben farklı tablolardan alınacak sorulardan oluşan bir sınav bukleti oluşturmak istiyorum...bir de bu çok extra ama olabilirliği var mı bilmiyorum ama şu anki sistemde 2 grup soru otomatik olarak hazırlanıyor...ben grup sayısını belirleyebilirmiyim?

aslında konu ile ilgili yeni bir konu açtım...orada daha ayrıntılı mevcut...bakabilirmisiniz?

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=76773