Soru: Mbul ve eğer fonksiyonu hakkında

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
Merhaba;
bir konuda yardıma ihtiyacım var.
yazmak istediğim formülde; seçili olan hücrede yazan metnin içinde belirteceğim kelimeler varsa bu kelimelerin olduğu hücreyi saptayım formülü yazdığım hücreye bir karakter yazsın... ilk kelime için formül çalışıyor fakat peşinde ikinci kelime için de bir formül yazarsak çalışmıyor veya ben yanlış yazıyorum.

=EĞER((MBUL(E4;"KIRMIZI";1)>0);"RENKLİ";EĞER((MBUL(E4;"MAVİ";1)>0);"RENKLİ";" "))

Yukarıdaki formülde E4 de "KIRMIZI" yazıyorsa, hücreye "RENKLİ" yazıyor fakat E4 de "MAVİ" yazıyorsa yine "RENKLİ" yazmasını istiyorum fakat yazmıyor. zannedersem formülü yanlış yazıyorum...

yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
selam,
formülünüzü

Kod:
=EĞER(YADA(EĞERHATA(MBUL("MAVİ";E4);0)>0;EĞERHATA(MBUL("KIRMIZI";E4);0)>0);"RENKLİ";"")
şeklinde yazabilirsiniz.. eğer E4 hücresinde MAVİ ya da KIRMIZI içeren bir ifade varsa RENKLİ yazacaktır. Aksi halde BOŞ bırakacaktır.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
çok teşekkür ederim...
elinize sağlık...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
rica ediyorum..
kolay gelsin..

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba ben excelde bir kolondaki verileri 10 alt veriye özetleyip sonrasında pivot yapmak istiyorum ama hangi formülü kullanacağımı bilemiyorum =EĞER(EHATALIYSA(MBUL("HAYVANCILIK";B2;1));"DİĞER";B2) formülünü kullanmak istiyorum ama sonuca varamadım
Özetle eğer Kolondaki Metinde Ankara varsa Başkent yaz İstanbul ya da Bursa varsa Marmara yaz İzmir ya da Manisa varsa Ege bölgesi yaz

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
örnek dosya yükleyebilir misiniz..
(dosya.tc ...vs gibi dosya yükleme siteleri ile)