• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

SORU - VERİ DOĞRULAMA İLE KOŞULLU BİÇİMLENDİRME

Excel Vers. ve Dili
office 2007
bir nöbet listesi tablosunda list box dan seçtiğim kişinin olduğu hücrelere koşullu biçimlendirme ile dolgu uygulamak istiyorum. Bunu bir hücreye yaptım ama tablonun tümünde nasıl yaparım? List box dan ismi her değiştirdiğimde de kimi seçersek biçimlendirmenin ona yapılmasını istiyorum.

Merhaba,

Tablonuzda bir sürü koşullu biçimlendirme var. List boxta seçtiğiniz isimlerin C7:C17'deki aralıkta boyanmasını istiyorsanız,
C7:C17 aralığını seçerek koşullu biçimlendirmeye girin yeni kural diyerek "Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan" seçin ve aşağıdaki formülü yazın, sonra biçilendir sekmesinden istediğiniz rengi seçip işlemleri tamamlayın. Başka yapmak istediğiniz işlem varsa daha detaylı bilgi verin lütfen.

Kod:
=$C7=$C$3

Alternatif olsun ;
Bütün tablo alanını seçtikten sonra
Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan alanına formülü kopyalayın
Kod:
=EĞER(EBOŞSA($C$3);0;MBUL($C$3;$B7&$C7&$D7&$E7))
223484

Merhaba,

Tablonuzda bir sürü koşullu biçimlendirme var. List boxta seçtiğiniz isimlerin C7:C17'deki aralıkta boyanmasını istiyorsanız,
C7:C17 aralığını seçerek koşullu biçimlendirmeye girin yeni kural diyerek "Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan" seçin ve aşağıdaki formülü yazın, sonra biçilendir sekmesinden istediğiniz rengi seçip işlemleri tamamlayın. Başka yapmak istediğiniz işlem varsa daha detaylı bilgi verin lütfen.

Kod:
=$C7=$C$3

denedim de, mesela filiz seçiyorum , tabloda filiz olan tüm satırı boyuyor sadece, filiz olan hücreleri nasıl boyatabilirim.

Alternatif olsun ;
Bütün tablo alanını seçtikten sonra
Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan alanına formülü kopyalayın
Kod:
=EĞER(EBOŞSA($C$3);0;MBUL($C$3;$B7&$C7&$D7&$E7))
Ekli dosyayı görüntüle 223484

bu formülü de uyguladığımda aynı şekilde tüm satırı boyadı, sadece o değeri içeren hücreyi nasıl boyatabilirim?

bu formülü de uyguladığımda aynı şekilde tüm satırı boyadı, sadece o değeri içeren hücreyi nasıl boyatabilirim?
Sanırım böyle istediniz ?
not: tablonun bütün alanlarını taradıktan sonra uygulayın
223490

Geri