Merhaba ;
Kendimce hisse senedi portfoyumu excelde tutmaya karar verdim. Henüz yolun çok başındayım. Yapmak istediğim şey şu:
Aldığım ve sattığım hisse senetlerini yazarak elimde olan net x lot hisse senedinin bana olan maliyetini hesaplamak.
Daha sonra elimde bulunan lotları ayrı bir yerde listelemek.
**Bunun için öncelikle butun hisse senetlerinin adlarını excele aktardım.
**Daha sonra bir sayfada alım&satımlarımı manuel olarak yazıyorum.
Asıl istediğim bölüm ise örneğin
hisse listesindeki ACBDM yanında o hisseden kaç lotum olduğunu görmek.
=VLOOKUP(A2; s!B5:H14; 5;0) şöyle bir şey kullanınca bana sadece ACBDM ile ilgili 1 adet alım&satımın lotunu getiriyor. Ben istiyorum ki bütün ACBDM alım&satım lotlarımı toplayıp versin.(Satımları - yazdığım için sıkıntı yok)
Yukarıda uzun uzun anlatmak istediğim şeyi ekte excel dosyası olarak gondermeye çalıştım.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Şimdiden çok teşekkür ederim
Kendimce hisse senedi portfoyumu excelde tutmaya karar verdim. Henüz yolun çok başındayım. Yapmak istediğim şey şu:
Aldığım ve sattığım hisse senetlerini yazarak elimde olan net x lot hisse senedinin bana olan maliyetini hesaplamak.
Daha sonra elimde bulunan lotları ayrı bir yerde listelemek.
**Bunun için öncelikle butun hisse senetlerinin adlarını excele aktardım.
**Daha sonra bir sayfada alım&satımlarımı manuel olarak yazıyorum.
Asıl istediğim bölüm ise örneğin
hisse listesindeki ACBDM yanında o hisseden kaç lotum olduğunu görmek.
=VLOOKUP(A2; s!B5:H14; 5;0) şöyle bir şey kullanınca bana sadece ACBDM ile ilgili 1 adet alım&satımın lotunu getiriyor. Ben istiyorum ki bütün ACBDM alım&satım lotlarımı toplayıp versin.(Satımları - yazdığım için sıkıntı yok)
Yukarıda uzun uzun anlatmak istediğim şeyi ekte excel dosyası olarak gondermeye çalıştım.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Şimdiden çok teşekkür ederim
Ekli dosyalar
Son düzenleme: